Ξεσπά ο Κικίλιας για τις αδιανόητες δηλώσεις του Χρυσόστομου: Είναι ντροπή για όλους μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλο, όπως αναμενόταν, προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αναφορικά με τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού, με τις αντιδράσεις στα social media να είναι πολλές.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να καταδικάσουν επώνυμα τις δηλώσεις του μητροπολίτη ότι «μια γυναίκα δεν βιάζεται αν δεν το θέλει» και πως «δεν μένεις έγκυος από βιασμό», κάνοντας λόγο για δήλωση «συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας».

«Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός.

Σε ανάλογο ύφος και η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία χαρακτηρίζει «αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό», τονίζοντας ότι «προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού». Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ