Η αιτία που «φιλελεύθερες» κυβερνήσεις συμμετέχουν σε πολέμους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι νεοφιλελεύθερες Κυβερνήσεις στηρίζουν και συμμετέχουν σε πολέμους που οι χώρες τους όχι μόνο δεν κερδίζουν αλλά χάνουν πολλά και σημαντικά .Γιατί εμπλέκονται; Διότι εξυπηρετούν ντόπια και ξένα ολιγαρχικά συμφέροντα.

Γράφει η Ιωάννα Λιούτα

🚩Τις κυρώσεις της Ευρώπης προς την Μόσχα τις πληρώνουν πολύ ακριβά οι Ευρωπαίοι πολίτες. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις επί των γεω-ενεργειακών θεμάτων, για να διαπιστώσουμε ότι ο οικονομικό-ενεργειακός πόλεμο κατά της Ρωσίας φτωχοποιεί την ίδια την Ευρώπη . Η μάχη ήταν από την αρχή χαμένη, λόγω της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ από τη Ρωσία.

🚩Η Ευρώπη φτωχή και εξαρτημένη θα γίνει συστημικά η πιο δαπανηρή περιοχή στον κόσμο ενεργειακά.

🚩Η ανταγωνιστικότητα ενός μεγάλου τμήματος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και δη της Γερμανικής θα μειωθεί και θα αναζητηθούν άλλα μέρη του κόσμου λιγότερο ενεργοβόρα από τις βιομηχανίες.

ΕΛΛΑΔΑ

🚩Η χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνει διαδοχικά ρεκόρ σε πολλές χώρες με πρώτη σήμερα την χώρα μας.
🚩Στο ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας η ανώτατη χονδρεμπορική τιμή έφθασε σήμερα τα 936,33 €/MWh, που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ. Η μεσοσταθμική τιμή της ημέρας διαμορφώθηκε σε 671,14 ευρώ τη μεγαβατώρα.

🚩Ο χειμώνας με αυτές τις τιμές χονδρικής για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα είναι δυσβάσταχτος. Η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα

🚩Θα προκύψουν διλήμματα αν θα ανάψουμε τον φούρνο ή τον θερμοσίφωνα

🚩Μετά από 12 χρόνια λιτότητας, δίνει την χαριστική βολή στους πολίτες, η ακρίβεια.Η πραγματική οικονομία αποδυναμώνεται, η ανταγωνιστικότητα μειώνεται με την Κυβέρνηση να επιδοτεί τους παραγωγούς ενέργειας με τα χρήματα του Κρατικού προϋπολογισμού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ