Αποσύρουν τον Μαγιορκινη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέμα ημερών πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του Γκίκα Μαγιορκίνη από τη θέση του άτυπου εκπροσώπου της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Στον δεύτερο όροφο επί της οδού Αριστοτέλους 17 οι φωνές που ζητούν από τον Θάνο Πλεύρη να προχωρήσει σε αντικατάσταση του κ. Μαγιορκίνη από άλλο μέλος της επιτροπής έχουν φουντώσει και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν τις προηγούμενες ημέρες να πείσουν τον υπουργό.

Στον επίκουρο καθηγητή Eπιδημιολογίας του ΕΚΠΑ φαίνεται πως χρεώνονται η έλλειψη επικοινωνιακής διαχείρισης των κρίσεων και η αδυναμία σύνθεσης των διαφορετικών θέσεων που εκφράζονται στην επιτροπή.

Η «απόσυρση» Μαγιορκίνη φαίνεται πως έχει αποφασιστεί να γίνει με… αθόρυβο τρόπο, έτσι ώστε να μη φανεί ως άδειασμα της κυβέρνησης στην άτυπη ηγεσία της επιτροπής.

Πιθανότερη αντικαταστάτρια πρέπει να θεωρείται η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία έχει αποδείξει πως μπορεί να υποστηρίξει και να αιτιολογήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις με θέρμη, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει και όνομα «έκπληξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ