Άκυρος ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες – η μεγάλη δικαίωση για την Όλγα Γεροβασίλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες προχώρησε το Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην απόφασή του αυτή επικαλείται οικονομικές παραμέτρους.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι επί υπουργίας Όλγας Γεροβασίλη, είχε συνταχθεί ο προηγούμενος διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, με όρους που πραγματικά διασφάλιζαν το δημόσιο συμφέρον. Αλλά και την ευρύτατη συμμετοχή πολλών εταιρειών, που θα εξασφάλιζαν ακόμα χαμηλότερο κόστος, καθώς η προκήρυξη ήταν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια χαμηλότερη από αυτή που ακολούθησε.

Το Olympia.gr είχε ασχοληθεί εκτενώς με την συγκεκριμένη υπόθεση, χαρακτηρίζοντας την ακύρωση του διαγωνισμού και την επανάληψη του με όρους απόλυτα επαχθείς και φωτογραφικούς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως μέγα σκάνδαλο.

Η ανακοίνωση λοιπόν της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ακύρωση του διαγωνισμού, ακριβώς για οικονομικούς λόγους, αποδεικνύει ότι υπήρξε όντως σκανδαλώδης διαγωνιστική διαδικασία με φωτογραφικούς όρους που θα επιβαρύνουν το δημόσιο ταμείο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προς όφελος συγκεκριμένου διεκδικητή.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά την μεγάλη δικαίωση της Όλγας Γεροβασίλη. Της υπουργού που τίμησε το αξίωμα της και αποδεικνύεται πλέον ότι υπήρξε από τις πλέον έντιμες προσωπικότητες που ανέλαβαν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ