Μονόδρομος η μομφή της Ελλάδας κατά του Στόλτενμπεργκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιεύεται,στηλιτεύοντας αυτήν μάλιστα, ανακοίνωση της διοίκησης των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, «συγχαίρουμε την Τουρκία δια την επέτειο/εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων αυτής» στο Twitter. Αμέσως μετά την απόσυρση της κατάπτυστης γνωστής πλέον ανάρτησης απονομής συγχαρητηρίων για την σφαγή των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, από το στρατηγείο της συμμαχίας στην Σμύρνη, διαχωρίζοντας αυτήν από το…..αρχικό χωρίς να καταδικάζει το διαχωρισθέν που χρονικά συμπίπτει.

«Στηλιτεύοντας» λοιπόν, λίαν επιεικής ο όρος. Είναι όμως βέβαιο ότι πίσω από αυτές τις ανακοινώσεις/διορθώσεις κρύβεται ο πασίγνωστος πλέον για τα φιλοτουρκικά του «αισθήματα άδολα και ανιδιοτελή» Δανός Στόλτενμπεργκ, καλό θα είναι να κληθεί για να απαντήσει έστω και μονολεκτικά σε λίγα ερωτήματα όπως : Αυτό το συχαρίκη προς Τουρκία η συμμαχία το πράττει κάθε χρόνο, και σε όλα τα 30 μέλη κράτη αυτής σε αντίστοιχες επετείους;

Και από την απάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα εξαρτηθούν δύο ακόμα. Και αυτό, γιατί μπορεί νά έχει και δίκιο ο άνθρωπος.Θα απαντήσει; Σιγά που θα απαντήσει ! Εδώ κατάφεραν, χωρίς ακόμα να τα καλοκαταφέρουν, οι Τούρκοι να μετατρέψουν ξαφνικά τις διαχρονικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου με τα μαχητικά τους όχι μόνον στη θάλασσα αλλά και πάνω από κατοικημένα νησιά, σε συμμαχικές Νατοϊκές ασκήσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί κατάθεση σχεδίου πτήσης όπως θα όφειλε η συμμαχία, δείχνει πόσο εύκολο τους είναι πλέον να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας κατέχοντες συμμαχική έγκριση διεξαγωγής άσκησης προς τούτο, έστω και εκ των υστέρων της παραβίασης. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε το «παιχνίδι» είναι 100% στημένο.

Είναι ακατανόητο να ωρύονται στα κανάλια τους το τελευταίο διήμερο, χωρίς κρυφό «άσσο στο μανίκι». Αν όχι, τότε έχουν παλαβώσει, και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται εφεξής. Διεθνώς. Τέλος όλο και πλησιάζει ο καιρός κατάθεσης στην συμαχία ζητήματος ακεραιότητας του γενικού γραμματέα αυτής. Ιδιαίτερα καί με την έλλειψη από αυτόν αντικειμενικότητας στην τελευταία απόφαση για διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ίσως πρέπει η συμπεριφορά του να σταθμιστεί ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ