Τουρκία κατά NATO και Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το NATO πρώτα συνεχάρη την Άγκυρα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη «νίκη» της ανεξαρτησίας της, μετά κατέβασε την ανάρτησή του και λίγο αργότερα  η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων έκανε νέα ανάρτηση με νέασυγχαρητήρια.

Και μπορεί οι αντιδράσεις να μην ήταν τόσο σφοδρές όσο θα έπρεπε από πλευράς Ελλάδας, ωστόσο η τουρκική πλευρά όχι μόνο αντέδρασε, αλλά θέλει να βγει κι από πάνω!

Η Τουρκία σήμερα επέκρινε τη χερσαία διοίκηση του ΝΑΤΟ επειδή διέγραψε το tweet της μετά από αίτημα της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτο».

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCOM) αφαίρεσε την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της 30ης Αυγούστου και της Ημέρας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με τρόπο που θα σήμαινε ότι θα παραδώσει τη θέλησή της στην ιδιοτελή και κακομαθημένη συμπεριφορά άλλου μέλους του ΝΑΤΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, αναφερόμενο στην Ελλάδα.

Οι Τουρκοι υποστήριξαν ακόμα ότι η διαγραφή του tweet μετά από «αβάσιμο αίτημα» μιας χώρας που «δεν διστάζει να σαμποτάρει τις αποστολές του ΝΑΤΟ κλειδώνοντας σε ραντάρ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έχει βλάψει πολύ την εταιρική ταυτότητα και το κύρος του ΝΑΤΟ».

«Είτε γράφεται η Ημέρα της Νίκης είτε όχι, το γεγονός ότι κερδίσαμε τη νίκη το 1922 δεν μπορεί να αλλάξει», γράφει θρασύτατα το τουρκικό Υπουργείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ