Μεντβέντεφ: Η Δύση παίζει σκάκι με τον θάνατο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατηγορίες κατά της Δύσης ότι προσπαθεί να προκαλέσει τη διάλυση της Ρωσίας, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αποκαλώντας «διεστραμμένους» όσους ονειρεύονται την κατάρρευση της χώρας.

Με αφορμή τον Γκορμπατσόφ, εξηγεί ότι οι αναλυτές που ανυπομονούν να δουν μια «κατάρρευση» της Ρωσίας όπως άλλων μεγάλων δυνάμεων, με αφορμή την εισβολή της Ουκρανίας παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι «μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο μεγαλύτερο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο έγιναν την ίδια ημέρα που έγινε γνωστό ότι ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να βρίσκεται στη Μεσόγειο.

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν» έγραψε στην ανάρτησή του. «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

«Αυτές οι προσπάθειες είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» είπε ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν απειλώντας τις χώρες της Δύσης επειδή όπως συμπλήρωσε «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο».

Επισήμανε δε ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι «ο καλύτερος εγγυητής της διατήρησης της Μεγάλης Ρωσίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ