Έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωη σε ηλικια μόλις 52 ετων, Ταξίαρχος του Πυροβολικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγαλη απώλεια για τον Ελληνικο Στρατο αλλα και για την οικογένεια του. Έφυγε αιφνιδίως απο τη ζωη ο διευθυντής ΠΒ του ΔΣΣ Ταξίαρχος Αθανάσιος Βουδρισλής, ΣΣΕ τάξεως 1991.

Ο Ταξίαρχος αισθάνθηκε τη νύχτα αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης όπου και κατέληξε με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αιφνίδιο θάνατο που οφείλεται σε ανακοπή.

Να θυμησουμε πως περίπου πριν δύο μήνες, Ταξίαρχος Διοικητής Σχηματισμού της περιοχής ευθύνης του Δ’ ΣΣ, παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα με την υγεία του, χρειάστηκε να νοσηλευτεί και να αντικατασταθεί από την υπηρεσία.

Η δυσάρεστη είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Ταξίαρχου Βουδρισλή, προβληματίζει στελέχη του στρατου μας που εμφανίζονται προβληματισμένα, θέτοντας το ερώτημα εάν δύο συμβάντα σε νέους σε ηλικία – ανώτατους, ικανούς και μάχιμους αξιωματικούς – σε μικρό χρονικό διάστημα σημαίνουν κάτι ή είναι απλά τραγική σύμπτωση.

Υπηρετούσαν σε νευραλγικά πόστα στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Τον παραπάνω προβληματισμό αναφορικά με τα διαδοχικά περιστατικά εντείνει το γεγονός ότι και οι δύο αξιωματικοί που υπηρετούσαν στη Θράκη, νόσησαν ξαφνικά και παρότι αμφότεροι σε απολύτως παραγωγική ηλικία, υπηρετώντας μάλιστα σε νευραλγικά πόστα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακόμη και όσοι από τα ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποδίδουν τα απανωτά περιστατικά σε απλή σύμπτωση, παρατηρούν, ωστόσο, πως η διαρκής, καθημερινή πίεση που υφίστανται οι Έλληνες αξιωματικοί εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, είναι μια παράμετρος που θα πρέπει στο εξής να ληφθεί ακόμη πιο σοβαρά υπόψη, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποκορύφωμα την υβριδική επιχείρηση του Μαρτίου του 2020, οι προκλήσεις των γειτόνων είναι διαδοχικές και ακατάπαυστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ