Η Ιωάννα Λιουτα στην thrakinet tv: Οι τιμές της ενέργειας είναι υψηλότερες στην Ευρώπη από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιωάννα Λιουτα καλεσμένη στην thrakinet tv και στον δημοσιογράφο Σταύρο Παπαδόπουλο όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

🚩Οι τιμές της ενέργειας είναι υψηλότερες στην Ευρώπη από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, ο οποίος αυξάνει την φτώχεια, καθηλώνει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία.

407FDA59 AB70 48E0 AFBD B941FCEC4B13

🚩 Η κατάσταση φέτος θα είναι τραγική για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το υψηλό ενεργειακό κόστος πνίγει την κοινωνία. Και έχουμε μία κυβέρνηση η οποία ενισχύει τον κερδοσκοπικό μηχανισμό της χονδρικής αγοράς, το χρηματιστήριο ενέργειας.
🚩Ο υπουργός Ανάπτυξης μας καλεί να κάνουμε οικονομία και να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μοιράζει υποσχέσεις για επιδόματα και για φθηνότερες μετακινήσεις.
🚩Η Ευρώπη στηρίζει τα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών.Δεν προασπίζεται τα συμφερόντα των Ευρωπαίων πολιτών αλλά των ολιγαρχών.
🚩Αυτές οι μέρες και αυτές οι εποχές δείχνουν ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
🚩Η Ευρώπη φτωχή και εξαρτημένη θα γίνει συστημικά η πιο δαπανηρή περιοχή στον κόσμο ενεργειακά.
🚩Η ανταγωνιστικότητα ενός μεγάλου τμήματος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και δη της Γερμανικής θα μειωθεί και θα αναζητηθούν άλλα μέρη του κόσμου λιγότερο ενεργοβόρα από τις βιομηχανίες.
🚩 Το ευρώ έχει υποτιμηθεί περισσότερο από 12% έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους και συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από την ισοτιμία.
ΕΛΛΑΔΑ
🚩Η χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνει διαδοχικά ρεκόρ σε πολλές χώρες με την χώρα μας να πρωτοστατεί.
🚩Ο Πρωθυπουργός όταν μπήκε το θέμα από τις χώρες της Ιβηρικής για να εξαιρεθούν από την οριακή τιμολόγηση,, δεν διεκδίκησε αντίστοιχη εξαίρεση για την Ελλάδα, επιλέγοντας να υπηρετήσει την αισχροκέρδεια της ολιγαρχίας σε βάρος του λαού.
🚩Ο χειμώνας με αυτές τις τιμές χονδρικής για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα είναι δυσβάσταχτος. Η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα
🚩Θα προκύψουν διλήμματα αν θα ανάψουμε τον φούρνο ή τον θερμοσίφωνα
🚩Μετά από 12 χρόνια λιτότητας, δίνει την χαριστική βολή στους πολίτες, η ακρίβεια.Η πραγματική οικονομία αποδυναμώνεται, η ανταγωνιστικότητα μειώνεται με την Κυβέρνηση να επιδοτεί τους παραγωγούς ενέργειας με τα χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού.
🚩η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ σήμερα, ανέρχεται περίπου σε 2,2 δις ευρώ. Θα μπορούσε δηλαδή η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με όσα θα διαθέσει περίπου σε έναν μόλις μήνα, να επανεθνικοποιήσει τον ενεργειακό κολοσσό και να διαμορφώνει μέσα από αυτόν την ενεργειακή πολιτική
🚩Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για πολιτική λύση;
Η Ευρώπη οφείλει να εξετάσει κάθε πτυχή του σεναρίου της συνθηκολόγησης με τη Ρωσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ