Κλήση στον Μητσοτάκη να καταθέσει στην εξεταστική για τις παρακολουθήσεις!

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τον Μητσοτάκη να καταθέσει στην Εξεταστική για τις υποκλοπές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη η Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των υποκλοπών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στοχεύουν στην “κατάρριψη” του επιχειρήματος της κυβέρνησης για το απόρρητο. Παράλληλα, στην Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει κλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Η επίκληση του απορρήτου από τους Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα- όπως είχαν κάνει και κατά την κατάθεσή τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- έχει καταρριφθεί από συνταγματολόγους και έγκριτους νομικούς καθώς δεν υπάρχει θέμα «απορρήτου» σε κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως είναι η Εξεταστική.

Επιπλέον, το επιχείρημα έχει επικρίνει και ο βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας που έχει εκφράσει ευθέως την αντίθεσή του.

Οι μάρτυρες

Σήμερα αναμένεται τα κόμματα να καταθέσουν τις πρώτες προτάσεις τους και για τα πρόσωπα που πρέπει να κληθούν για εξέταση από την επιτροπή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το κεντρικό πρόσωπο – καθώς είναι ο πολιτικός και διοικητικός προϊστάμενος της ΕΥΠ- που θα κληθεί για εξέταση από την επιτροπή κα θα πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία πρωθυπουργό που θα λάβει κλήση σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό ως μάρτυρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνεί με την πρόταση του τρίτου κόμματος που ζητά την εξέταση του πρωθυπουργού από την Εξεταστική Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε προϊδεάσει μέσω δήλωσής του για την κλήση του Κυρ. Μητσοτάκη, δίνοντας «ραντεβού» στην Εξεταστική προκειμένου ο πρωθυπουργός «να έρθει και να απαντήσει ευθέως».

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να καταθέσει με υπόμνημα και να μην παραστεί αυτοπροσώπως στην Εξεταστική.

Την κλήση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη φράση «του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως» για ποιους λόγους με είχε θέσει υπό παρακολούθηση η ΕΥΠ.

Δεδομένο θεωρείται ότι θα κληθούν επίσης για εξέταση ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, τα δυο κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών.

https://tvxs.gr/news/ellada/pasok-kinal-kalei-ton-mitsotaki-na-katathesei-stin-eksetastiki-gia-tis-ypoklopes

Διαβάστε περισσότερα εδω… 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ