Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Θανάση Κουκάκη: Εκατοντάδες εκατομμύρια από τον Μητσοτάκη σε απατεώνες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Θανάσης Κουκάκης στην αρχική του τοποθέτηση κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, θύμισε αρχικά τα τρία κύρια θέματα που δημοσίευσε στους Financial Times και ενόχλησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε οι Έλληνες εισαγγελείς να μην μπορούν να προχωρήσουν απευθείας σε ποινική δίωξη τραπεζίτη για απάτη, αν δεν υπάρχει απόφαση της τράπεζάς του για μήνυση (στις δικές σας χώρες υποθέτω ο εισαγγελέας κάνει απευθείας δίωξη, στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να γίνει)

νομοθετική αλλαγή-πανευρωπαϊκή πατέντα, με όλο το εγκληματικό προϊόν που είχε δεσμευτεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και τους εισαγγελείς, να μπορεί να επιστρέφεται σε αυτούς που τέλεσαν παράνομες πράξεις αν δεν προχωρήσει η διαδικασία εντός 18 μηνών (στη Γερμανία ο εισαγγελέας όχι απλώς δεσμεύει αλλά δημεύει, στην Ελλάδα το εγκληματικό προϊόν αποδεσμεύεται και επιστρέφεται)
στοπ στην δυνατότητα των εισαγγελέων να ασκήσουν δίωξη για κακουργηματική φοροδιαφυγή, φόρου άνω των 150.000 ευρώ, εκτός αν η ελληνική φορολογική διοίκηση έχει τελεσίδικα βεβαιώσει την παράβαση.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντέδρασε στέλνοντας το 2020 επιστολές διαμαρτυρίας στους Financial Times, που ωστόσο στήριξαν τους δημοσιογράφους τους.

Ακολούθως, καλοκαίρι του 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να με θέσει υπό παρακολούθηση με συμβατική τεχνολογία, την 1η Ιουνίου. Το κινητό μου συμπεριφερόταν περίεργα, η μπαταρία τελείωνε γρήγορα, στις κλήσεις απαντούσαν χωρίς να ακούσω κουδούνισμα, μου έκανε εντύπωση. Σε δύο service του iphone μου δεν βρέθηκε τεχνικό πρόβλημα και αναζήτησα να δω αν είμαι υπό παρακολούθηση.

Τον Ιούλιο του 2020 φίλος μου με ενημέρωσε ότι βρίσκομαι υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και τον Αύγουστο του 2020 μου το επιβεβαίωσε παρουσιάζοντάς μου απομαγνητοφώνηση συνομιλίας μου. Αμέσως έκανα καταγγελία στην ΑΔΑΕ, στις 12/8. Όπως μάθαμε εκ των υστέρων από έρευνα των Reporters United, την ίδια ημέρα η ΕΥΠ διέκοψε την παρακολούθησή μου.

Η διορία που είχε η ΑΔΑΕ για να απαντήσει στην καταγγελία μου «έτρεχε» και η κυβέρνηση το Μάρτιο του 2021 τροποποίησε το νόμο για την ΑΔΑΕ, μετά από 27 χρόνια, για να απαγορεύσει την ενημέρωση όσων έχουν παρακολουθηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Για το θέμα αυτό έχω προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ευελπιστώ ότι σύντομα θα δικαιωθώ.

Τρεις μήνες μετά, στις 12 Ιουνίου 2021, έλαβα ένα sms που με ρωτούσε αν γνωρίζω αυτό το θέμα, παραθέτοντας ένα link με οικονομική είδηση. Διαπίστωσα ότι ήταν τραπεζικό θέμα και μάλιστα απάντησα «όχι».

Όπως αποδείχθηκε, το κινητό μου επιμολύνθηκε από το Predator για τρεις μήνες, μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου 2021, όπως μου επιβεβαίωσε με αναλυτική τεχνική έκθεση το Citizen Lab του πανεπιστημίου του Τορόντο, τα στελέχη του οποίου έχουν μιλήσει ήδη στην Επιτροπή σας.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι διαθέτει το Predator. Αν δεν ήταν η Επιτροπή σας να ελέγξει το αν παρακολουθούνται ευρωβουλευτές, αν δεν είχε βρεθεί το link που έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εγώ θα ήμουν μια τυχαία υπόθεση, «παρακολούθηση μεταξύ ιδιωτών» όπως υποστήριξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ύπαρξη αυτής της Επιτροπής ανέδειξε την απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, έτσι διαπιστώθηκε ότι δεν ήμουν η μοναδική περίπτωση. «Τώρα που οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, θα βρεθούν και άλλες», κατέληξε ο κ. Κουκάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ