Ομερτά εν δράσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Ελένης Τσερεζόλε

Δύο σημαντικά γεγονότα χθες έδειξαν το βάθος του σκανδάλου του σκανδάλου των υποκλοπών
της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το πρώτο είχε να κάνει με την αποκάλυψη ότι τα αρχεία των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, καταστράφηκαν από την ΕΥΠ. Αυτή την απάντηση έδωσε επισήμως η ΕΥΠ στο κλιμάκιο της ΑΔΑΕ που κάνει σχετική έρευνα. Απάντηση που συνοδεύτηκε από απίστευτα γελοίες δικαιολογίες του τύπου ότι τα αρχεία καταστράφηκαν εξαιτίας της αλλαγής του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ και της απόκτησης νέου πιο σύγχρονου! Εξίσου έωλη ήταν και η δικαιολογία της μη αποθήκευσης των φακέλων ενώ προβλέπεται να διατηρούνται για δυο χρόνια… Μόλις μια ημέρα πριν (τυχαίο;) ο Ν. Ανδρουλάκης ζητούσε με αίτησή του στην ΑΔΑΕ, τον πλήρη φάκελο της παρακολούθησής του, την εντολή για την άρση του απορρήτου του και όλη τη σχετική αλληλογραφία.

Το δεύτερο κρίσιμο γεγονός ήταν οι καταθέσεις ενώπιον της επιτροπής PEGA της Ευρωβουλής των δύο παρακολουθούμενων με κακόβουλο λογισμικό δημοσιογράφων, Κουκάκη και Μαλιχούδη, του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου καθώς και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η εμμονή μάλιστα των τελευταίων να επικαλούνται διαρκώς το απόρρητο, εξόργισε την πρόεδρο της Επιτροπής που έκανε λόγο για “κωμικό σκετς”. Οι καταθέσεις των δύο δημοσιογράφων ήσαν τεκμηριωμένες και αποκαλυπτικές. Ο Θ. Κουκάκης προέβλεψε ότι θα βρεθούν και άλλες παρακολουθήσεις με predator.

Ενώ ο Στ. Μαλιχούδης εξέθεσε τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που απαντώντας σε δύο επιστολές του Γαλλικού Πρακτορείου διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπήρχε παρακολούθηση, όχι μόνο του ιδίου αλλά γενικά δημοσιογράφων, γράφοντας ότι αυτό “θα ήταν απαράδεκτο”. Όμως ο υπουργός έστειλε αυτή την επιστολή ενώ ήδη έχει προηγηθεί η παρακολούθηση Κουκάκη. Η διαδικασία στην Ευρωβουλή (που μεταδόθηκε ζωντανά) ανέδειξε τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από το τείχος που ύψωσαν στην Εξεταστική για να μην καταθέσουν σε αυτήν ο Κ. Μητσοτάκης, ο Γ. Γεραπετρίτης και ο Γ. Δημητριάδης. Δύο γεγονότα μία ομερτά εν δράσει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ