Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της Ελλάδας του Μητσοτάκη – Θέμα στο Reuters η απόπειρα παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που στα εγχώρια ΜΜΕ επικρατεί «βασιλική» νεκρική σιγή για το σκάνδαλο των υποκλοπών το Reuters φιλοξενεί ρεπορτάζ με την είδηση – βόμβα, ότι ένας ακόμα βουλευτής της αντιπολίτευσης παρακολουθείται. Καθόλου τυχαία επίσης δεν φαίνεται να είναι η φωτογραφία που επιλέγει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος για να καταγράψει τι έχει συμβεί τις τελευταίως ώρες στην Ελλάδα με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στιγμιότυπο από τον «χαμογελαστό» πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή υπό τον τίτλο «Ακόμη ένας Έλληνας βουλευτής κατέθεσε καταγγελία για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Βίος και Πολιτεία Βασιλική Βλάχου: Η εισαγγελέας της ΕΥΠ έχει «βαρύ βιογραφικό» σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη

«Ένας ακόμα βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου την Παρασκευή για επανειλημμένες απόπειρες μόλυνσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator», αναφέρει το Reuters.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με αναδρομή και υπενθυμίζει την υπόθεση Ανδρουλάκη και υπογραμμίζει «την απόλυση του Παναγιώτη Κοντολέοντα» από την ΕΥΠ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι και τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Κάνοντας εκτενή αναφορά σημειώνει με ποιον τρόπο έγινε η απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη και περιγράφει τα SMS που έλαβε μαζί με τις δηλώσεις του, κατά την έξοδό του από το Άρειο Πάγο.

Το πρακτορείο αναφέρει την κυβερνητική αντίδραση που ουσιαστικά απέρριψε την καταγγελία Σπίρτζη ως «φτηνό θέαμα», επειδή «αποφάσισε να κάνει την καταγγελία την ίδια μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκη μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη». Το Reuters υπενθυμίζει την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα «πρέπει να κάνει εκλογές το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο» , χαρακτήρισε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ νόμιμη αλλά «πολιτικά απαράδεκτη» επιχείρηση. Και κλείνει με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτηρίζει τις παρακολουθήσεις «παγκόσμιο πρόβλημα» που απαιτεί μέτρα για να επιλυθεί.

Διαβάστε το άρθρο στα Αγγλικά ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ