Έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στις 30 Σεπτεμβρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσουν εκ νέου οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι των αυξανόμενων τιμών ενέργειας, όπως έκανε γνωστό ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας Γιόζεφ Σικέλα.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου, θα τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Σικέλα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μόλις συγκάλεσα άλλο ένα έκτακτο Συμβούλιο για την Ενέργεια για να συζητήσουμε τις προτάσεις της Κομισιόν για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών της ενέργειας», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Κομισιόν η τσεχική προεδρία της Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη είναι έτοιμοι να εργαστούν από κοινού.

Κατά την τελευταία συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., την περασμένη Παρασκευή δεν βγήκε «λευκός καπνός» καθώς η ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο δηλαδή ο κίνδυνος να διακοπεί η ροή αν επιβληθεί πλαφόν στην τιμή εισαγωγής του καυσίμου εφόσον οι χώρες προέλευσης αντιδράσουν, αλλά και ο κίνδυνος να αυξηθεί η κατανάλωση αν μειωθεί η τιμή σε χαμηλά επίπεδα, οδήγησαν σε αδιέξοδο τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Κομισιόν αναμένεται να υποβάλει αυτήν την εβδομάδα πρόταση για υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και επιβολή εισφοράς στις ενεργειακές επιχειρήσεις για τη διοχέτευση των κερδών των ενεργειακών εταιρειών στους καταναλωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ