Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Καταγγελίες δημοσιογράφου για λογοκρισία στην ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες καταγγελίες για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, που συμπεριφέρεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σαν να είναι αμπελοχώραφό του. Αυτή τη φορά για λογοκρισία και φίμωση τον καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των εργαζόμενων δημοσιογράφων στο ΔΣ της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρρας.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΡΤ αρνήθηκε το αίτημα να αποσταλεί διευκρινιστικό μέιλ στους εργαζόμενους για επικείμενες συναντήσεις, από το μέιλ του ΔΣ της εταιρείας, όπως άλλωστε είχε συμβεί νωρίτερα με αρχική ενημέρωση των εκπροσώπων.

Ο Γιάννης Δάρρας στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά:

«Ζήτησα από τη γραμματέα του ΔΣ να κάνει μια απαραίτητη δική μου διευκρίνιση σχετικά με την προηγούμενη ανακοίνωση που είχε σταλεί για τις δυο συναντήσεις με το προσωπικό της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και εκείνη με ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος κ. Ζούλας απαγορεύει ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων παρά μόνον αν είναι κοινές και αφορούν τα κατά την άποψη του μείζονα θέματα.

Καταγγέλλω την πράξη αυτή του προέδρου κ. Ζούλα ως ακραία λογοκρισία και φίμωμα της άποψης των εκλεγμένων εκπροσώπων εργαζομένων. Ο κ. Ζούλας δεν έχει αφενός κανένα δικαίωμα να θεωρεί ότι οι απόψεις των εκπροσώπων μας στο ΔΣ είναι κοινές ή δεν ανακοινώνονται και αφετέρου δεν μπορεί να κρίνει ο ίδιος ποια είναι τα μείζονα θέματα των εργαζομένων, πόσο μάλλον όταν έχει έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζομένους πολλές φορές μέχρι τώρα.

Παρακάτω σας παραθέτω τη διευκρίνιση μου που αρνήθηκε ο κ. Ζούλας να σταλεί: «Σχετικά με την πρόσκληση για την ενημέρωση όλου του προσωπικού από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ, διευκρινίζω ότι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκαν από εμένα την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην ΕΡΤ3 μετά από πρόσκληση των εργασιακών εκπροσώπων των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΜΘ και του αντιπροέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ. Εκεί συζητήσαμε τα θέματα που τους απασχολούν μεταξύ των οποίων και η ΣΣΕ. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχω στην ενημέρωση της Τετάρτης στις 14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως διαπιστώθηκε τα θέματα είναι πολλά και η ενημέρωση επιτακτική και αναγκαία, και για αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε και στην Αθήνα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Ραδιομέγαρου.

Διευκρινίζω ότι αρμόδια για την υπογραφή ΣΣΕ είναι τα σωματεία των εργαζομένων και ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ μπορούμε να εκφράζουμε μόνο την άποψη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί»».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ