Η Αρμενία ζήτησε επίσημα την στρατιωτική συνδρομή της Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρμενία απηύθυνε έκκληση στον CSTO, Τον οργανισμό στον οποίο συμμετέχει η Ρωσία, η Αρμενία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, Κιργιζία και Τατζικιστάν, σύμφωνα με το άρθρο 4 του οργανισμού.

Ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας είναι διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία που υπεγράφη στις 15 Μαΐου 1992. Κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, τα μέλη υποχρεούνται να συνδράμουν στρατιωτικά όταν κάποιο μέλος δέχεται επίθεση.

«Κάναμε έκκληση στον CSTO για βοήθεια και υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής υποστήριξης, προκειμένου να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και να διασφαλιστεί η απόσυρση των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από το έδαφος της Αρμενίας».

Αυτό δήλωσε πριν από λίγα λεπτά επίσημα ο ηγέτης της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Ξεκαθαρίζοντας ότι ήδη οι νεκροί Αρμένιοι έχουν υπερβεί τους 100.

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού ρίσκου, διότι η Ρωσία την δεδομένη στιγμή αντιμετωπίζει πολύ δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας και τυχόν αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων θα ανοίξει άλλο ένα μέτωπο το οποίο είναι αμφίβολο εάν έχει την διάθεση να υποστηρίξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ