Στον εισαγγελέα για κατάθεση η Ζέτα Μακρυπούλια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνολικά 5 νέοι μάρτυρες ηθοποιοί κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά από αίτημα της Εισαγγελέως.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καλέσει το δικαστήριο τις ηθοποιούς Θάλεια Ματίκα και Ζέτα Μακρυπούλια καθώς και τη βοηθό τού κατηγορούμενου θιασάρχη, Αλίνα Κωτσοβούλου, τις καταθέσεις των οποίων θεωρεί σημαντικές όσον αφορά την πρώτη από τις τρεις καταγγελλόμενες υποθέσεις για τις οποίες δικάζεται ο κ. Φιλιππίδης. Η υπόθεση αφορά τον βιασμό ηθοποιού, κατά την κατηγορία, το 2008 στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο θέατρο “Ήβη”.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, για την πρώτη ηθοποιό η εισαγγελέας είπε πως η κατάθεση της είναι σημαντική καθώς στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι η κυρία Ματίκα είχε δει την πρώτη φερόμενη παθούσα να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου. Η κλήση της κυρίας Μακρυπούλια, όπως είπε η εισαγγελέας, αφορά τη διευκρίνιση που πρέπει να κάνει η ηθοποιός ως προς το αν είχε τεθεί θέμα αντικατάστασης στην παράσταση του έργου “Κουζίνες” που ανέβηκε το 2008 στο “Ήβη”, καθώς σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα ο βιασμός έγινε κατά τη διάρκεια ραντεβού με τον κατηγορούμενο για αντικατάσταση ρόλου στο επίμαχο θεατρικό. Για την κυρία Κωτσοβούλου, το εισαγγελικό αίτημα αφορά τη διαπίστωση από το δικαστήριο αν, όπως ισχυρίζεται το φερόμενο θύμα βιασμού, είχε τηλεφωνήσει στην καταγγέλλουσα να πάει στο “Ήβη” για τον ρόλο στις “Κουζίνες”.

Οι δικαστές αποδέχθηκαν ομόφωνα το αίτημα της εισαγγελέως και θα καλέσει τις τρεις γυναίκες σε κατάθεση στις 6 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε να κληθούν σε κατάθεση και οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς και Ράνια Σχίζα, που συμμετείχαν στην παράσταση του 2008 στο θέατρο Ήβη, αίτημα που αποδέχθηκε το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ