52χρονος Κρητικος Λεβεντης εσωσε 17χρονη κοπέλα απο τα χέρια του πατέρα της που ηθελε να την σκοτώσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι περιγραφές του γείτονα που έσπευσε να βοηθήσει το 17χρονο κορίτσι στα Χανιά το οποίο ούρλιαζε ενώ δεχόταν χτυπήματα από τον ίδιο της τον πατέρα, προκαλούν σοκ.

Ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία όταν είδε τον 52χρονο να ξυλοκοπά την κόρη του και ο ίδιος έσπευσε να τον σταματήσει.

«Θέλω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Να λέω ότι έκανα κάτι, να μην την πληρώσει κάποιο παιδί. Του φώναξα ”Τι κάνεις; Θα τη σκοτώσεις την κοπελιά” και τότε μπήκε μέσα. Πέρασα το κεφάλι μου από διαχωριστικό να δω το κορίτσι, αν είναι καλά, αν χρειάζεται κάτι και τότε βγήκε πάλι και μου έριξε μια μπουνιά», δήλωσε στο cretapost.gr.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας κακοποιούσε τα παιδιά του συστηματικά: «Μπορεί να είναι μισή μέρα καλά και 10 μέρες κακά», είπε και πρόσθεσε ότι έχει ακούσει το μικρό παιδί της οικογένειας να είναι κλεισμένο στο μπαλκόνι και να παρακαλάει να το αφήσουν να μπει στο σπίτι: «Ήμουν στο μπαλκόνι και καθόμουν και άκουσα το μωρό ”Μπαμπά μου βοήθεια βάλε με μέσα σε παρακαλώ και δεν θα το ξανακάνω”, αλλά είχε σκοτάδι και δεν μπορούσα να δω τι γίνεται. Τότε ήταν 2 ετών» είπε.

«Η κοπέλα έχει παντού μελανιές»

Για το άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας μίλησε και η κόρη του γείτονα: «Ο πατέρας μου έπινε τον καφέ του. Άκουσε την κοπέλα να φωνάζει βοήθεια και είδε τον 52χρονο να την έχει βάλει με τη βία σε μια καρέκλα και να τη χτυπάει με ένα χοντρό λάστιχο» και σημείωσε: «Η μητέρα χειραγωγούσε τα παιδιά. Τους έλεγε ότι ο μπαμπάς είναι καλός και δεν θα το ξανακάνει και έτσι ερχόταν η αστυνομία και έφευγε» και πρόσθεσε: «Πρέπει κάτι να γίνει για τα παιδιά άμεσα. Αυτό φωνάζουμε όλοι», συμπλήρωσε η γυναίκα. «Η κοπέλα έχει παντού μελανιές. Περίμενε να πάει 18 για να φύγει, να εξαφανιστεί αλλά δεν άντεξε και επειδή είναι επίκαιρο το θέμα της Πάτρας και το είδε είπε «όχι, τα αδέρφια μου δεν θα καταλήξουν έτσι. Εγώ έχω φωνή, μου έχει μείνει φωνή».

Επιτέθηκε και στον γαμπρό του

Ο 52χρονος επιτέθηκε και στον γαμπρό του γείτονα, ενώ βρισκόταν μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων: «Ήμουν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο. Την ώρα που μιλούσα με την γυναίκα του, δεν τον κατάλαβα, ήρθε από πίσω μου και μου επιτέθηκε», είπε και έδειξε τα σημάδια στο σώμα του.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο 52χρονος είναι ιδιαίτερα επιθετικός: «Μας απειλεί, όχι μόνο εμάς όλη τη γειτονιά. Όποτε μας πετύχει μας απειλεί». «Κάθε μέρα ακούγαμε φωνές και κλάματα», συμπλήρωσε και τόνισε πως οι αστυνομικοί έφευγαν κάθε φορά άπραγοι αφού η σύζυγος του 52χρονου δεν παραδεχόταν πως χτυπούσε τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι ο 52χρονος επρόκειτο να καθίσει σήμερα στο εδώλιο κατηγορουμένου ωστόσο, ο δικηγόρος του ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προλάβει να ενημερώθει για το περιεχόμενο της σχετικής δικογραφίας. Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ