Αποφυλάκισαν το 2021 τον Αλβανό δολοφόνο ενώ είχε καταδικαστεί για ναρκωτικά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πλούσιο παρελθόν του 37χρονου που συνελήφθη στο Χαϊδάρι: Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ο εκβιασμός στον Δημήτρη Τσοβόλα.

Γραφει ο Γιώργος Πρωτοψάλτης απο το ieidiseis.gr

Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών. «Εκτελεστικό όργανο» της μαφίας των φυλακών, φαίνεται ότι είναι ο 37χρονος βαρυποινίτης, που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη με βαρύ οπλισμό στο Χαϊδάρι.

Ο άνδρας από την Αλβανία, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία στην Αγία Βαρβάρα και την απόπειρα στον Άγιο Παύλο, τον περασμένο Ιούλιο, όπως διαπιστώθηκε, είχε εμπλοκή και στην υπόθεση εκβιασμού του εκλιπόντος δικηγόρου και πρώην Υπουργού Δημήτρη Τσοβόλα, τον Φεβρουάριο του 2019. Μάλιστα τότε είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική, έξω από το γραφείο του δικηγόρου. Εκτός από τον ίδιο εκτελεστή, τα συμβόλαια θανάτου του Ιουλίου και το συμβόλαιο εκβιασμού του Τσοβόλα, είχαν και τον ίδιο εντολέα, το αρχηγικό μέλος της μαφίας των φυλακών, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 37χρονος εκτελεστής, που ήταν σεσημασμένος για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά, είχε αποκτήσει στις φυλακές, διασυνδέσεις με το «πρωταγωνιστικό» μέλος της μαφίας και όπως φαίνεται είχαν… συνεργαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Όταν το 2019, ο αρχιμαφιόζος των φυλακών, έβαλε στο στόχαστρο τον πρώην Υπουργό, ανάμεσα στα άτομα που επιστράτευσε για τον εκβιασμό, ήταν και ο 37χρονος, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά. Ο Δημήτρης Τσοβόλας, μερικά χρόνια πριν είχε υπερασπιστεί τον διαβόητο έγκλειστο κακοποιό και για εκείνες τις νομικές υπηρεσίες φέρεται να είχε λάβει το ποσό των 7.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα ζήτησε εκβιαστικά πίσω ο αρχιμαφιόζος, 13 χρόνια μετά.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2019, ένας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο δικηγορικό γραφείο και ανέφερε ότι συγγενής του βρίσκεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ζητώντας συνάντηση με τον Δημήτρη Τσοβόλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είχε κλειστεί το δολοφονικό ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Με οδηγίες του εντολέα, ο 37χρονος, μαζί με έναν ακόμα σεσημασμένο κακοποιό από την Αλβανία, επισκέπτονται το γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα, προκειμένου να διεκδικήσουν απειλητικά την επιστροφή των χρημάτων που είχε πληρώσει το αρχηγικό μέλος της μαφίας των φυλακών.

Ο εντολέας είχε υποχρεώσει έναν από τους συνεργούς του να έχει ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο για να ακούει τη συνομιλία με τον Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε κάνει έξοδα δικαστικών παράβολων και δεν χρωστούσε τίποτα. Ο βαρυποινίτης έβαλε έναν συγκατηγορούμενό του να απειλήσει τηλεφωνικά τον δικηγόρο, ο οποίος τελικά έδωσε 500 ευρώ και είπε στους απειλητικούς «πελάτες» να περάσουν την επόμενη μέρα, για να παραλάβουν φάκελο με επιπλέον 2.500 ευρώ που θα άφηνε στη γραμματέα του. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που είχαν ενημερωθεί, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω μία γυναίκα που έστειλαν τα μέλη της μαφίας να παραλάβει τα προσημειωμένα χρήματα και έξω από το γραφείο τους δύο άνδρες από την Αλβανία.

Με αντίστοιχο τρόπο δόθηκαν οι εντολές μέσα από τις φυλακές και για τα συμβόλαια θανάτου της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Παύλου, λόγω της «δυσαρέσκειας» του αλβανού αρχιμαφιόζου, με φόντο το μοίρασμα της πίτας στη διακίνηση ναρκωτικών. Οι αρχές εξετάζουν αν ο 37χρονος εντολοδόχος που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του δύο πολεμικά καλάσνικοφ, είχε προγραμματίσει, να «επισκεφτεί» το επόμενο διάστημα και άλλους στόχους της μαφίας των φυλακών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ