Γιώργος Βενετσάνος: Ξαφνικά χάσαμε την ενέργεια;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Από τώρα λένε σε τοπική αυτοδιοίκηση και υπουργεία να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, ακόμη δεν το έχουν πει και στους πολίτες, αλλά από ότι δείχνουν τα πράγματα είναι θέμα χρόνου να μας πουν ότι θα έχετε ενέργεια από τότε μέχρι τότε, ήδη τα πρώτα μνήματα μέσω του τύπου φάνηκαν.

Η ανοησία της Ευρώπης δεν έχει όρια, οδηγεί τους λαούς της σε ενεργειακή και όχι μόνο φτώχεια, για να κάνει το χατίρι των πέραν του ατλαντικού αφεντικών, οι οποίοι με την σιγουριά και την ασφάλεια που τους προσφέρει ο Ατλαντικός ωκεανός αποφασίζουν και διατάζουν τους ευρωπαίους ηγέτες να οδηγήσουν τους λαούς τους στον ενεργειακό όλεθρο. Ήδη έχουν ανακοινωθεί σε χώρες της ΕΕ τα πρώτα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ κάποιες άλλες βάζουν μπροστά ξανά τα εργοστάσια λιγνίτη και κάποιες άλλες τα πυρηνικά, με άλλα λόγια η «πράσινη ενέργεια» πάει περίπατο.

Ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη στην Ελλάδα ακόμη θα παραμένουμε πιστοί σε αυτό που μας οδήγησε η σημερινή κυβέρνηση την «Πράσινη ενέργεια»; Που τελικά πάει να αποδειχθεί πράσινη καταστροφή;. Θα αναρωτηθεί κάποιος μα είναι προτιμότερη η μαυρίλα του λιγνίτη, σαφέστατα όχι, αλλά αυτό το εφαρμόζεις σε καιρούς παχιών αγελάδων, όταν όμως βρίσκεσαι κάτω από καθεστώς έκτακτης ανάγκης όπως συμβαίνει σήμερα, τότε βάζεις μπροστά όλα όσα έχεις παροπλίσει και σου έδιναν ενέργεια.

Η Ελλάδα άμεσα και για να προλάβει τις συνέπειες ενός βαρύ χειμώνα πρέπει να Ενεργοποιήσει ΠΛΗΡΩΣ τα εργοστάσια λιγνίτη, τα υδροηλεκτρικά φράγματα (ως εφεδρεία), και να αξιοποιήσει στο έπακρο την γεωθερμία. Με αυτές τις αμιγώς ελληνικές πήγες και όχι εισαγόμενες, (ακόμη και από εχθρικές προς την πατρίδα μας χώρες) πρόκειται να είναι αυτάρκης, πως πριν είχαμε ΕΝΕΡΓΕΙΑ και σήμερα δεν έχουμε;

Αλήθεια φίλοι αναγνώστες εκείνη η αιολική και ηλιακή ενέργεια που πάει; Όλη η Ελλάδα από λόφο σε βουνό έχει γεμίσει ανεμογεννήτριες, ενώ γαίες υψηλής παραγωγικότητας που θα έπρεπε να είναι φυτεμένες με προϊόντα διατροφής (μην ξεχνάμε ότι έρχεται επισιτιστική κρίση) έχουν γίνει ηλιακά πάρκα, (έγκλημα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, που ανέτρεψε νόμο της προηγούμενης που το απαγόρευε) αυτά λοιπόν δεν παράγουν τίποτα; Και αν είναι τόσο άχρηστα τελικά, γιατί καταστρέφουμε βουνά και χρήσιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις;.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ