Διαρροή σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στην Γερμανία, αλλά δεν τρέχει τίποτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανία εντέλει είναι μαγική χώρα. Ότι κι αν γίνεται εκεί, είναι καλό. Λαδώνει η Siemens; Έρχεται μετά και κάνει σεμινάρια κατά του λαδώματος.

Βγάζουν αυτοκίνητα που μολύνουν το περιβάλλον και τους πιάνει στα πράσα; Εντέλει φτιάχνουν ένα πράσινο προκάτ σε κάποιο ελληνικό νησί και ξαφνικά η μόλυνση εξαφανίζεται.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία. Ενώ σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη όταν σημειώνεται διαρροή σε πυρηνικό εργοστάσιο επικρατεί πανικός και αναστατώνετε το σύμπαν, στη Γερμανία, δεν τρέχει κάστανο.

Αυτό προκύπτει και από την διαρροή στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Isar II στη νότια Γερμανία που ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για μια διαρροή στις εγκαταστάσεις, η οποία ωστόσο δεν θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια αλλά θα χρειαστεί επισκευή.

Σύμφωνα με το υπουργείο, είναι απαραίτητο να γίνει συντήρηση, διάρκειας μίας εβδομάδας, τον Οκτώβριο. Στο διάστημα αυτό οι εργασίες του σταθμού θα πρέπει να διακοπούν, εφόσον πρόκειται να συνεχίσει τη λειτουργία του και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του σχεδίου της γερμανικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως εφεδρική πηγή ενέργειας τα πυρηνικά εργοστάσια αυτόν τον χειμώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ