Τον περασμένο Οκτώβριο, η εγκυμονούσα Φωτεινή Μπακογιώργου την οποία αναζητούσε η Αγγελική Νικολούλη μέσα από την εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» εντοπίστηκε νεκρή και τυλιγμένη σε κουβέρτα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίου φιλοξενούνταν, στην οδό Δροσοπούλου.
Μια υπόθεση η οποία δεν εξιχνιάστηκε ποτέ από τις αρχές, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν μαρτυρίες ότι η 56χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματοςεξωθούσε νεαρές κοπέλες στην πορνεία και την επαιτεία. Μάλιστα στο ίδιο διαμέρισμα φιλοξενούνταν και μία δεύτερη γυναίκα, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ, η οποία πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες. Η ίδια ετάφη σε άγνωστο μέρος και ο θάνατός της δεν δηλώθηκε ποτέ στις Αρχές.
Απο το newsbreak.gr
Ο πατέρας της 23χρονης Φωτεινής, Νικόλαος Μπακογιώργος για μήνες ολόκληρους μεταμορφώθηκε ο ίδιος σε ντέντεκτιβ προκειμένου να εντοπίσει αυτόν που βασάνισε και σκότωσε το παιδί του. Με τη βοήθεια του ερευνητή Χάρη Βεραμόν ο πατέρας κατάφερε να συγκεντρώσει στοιχεία και κατέθεσε μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Ο ίδιος μάλιστα προτείνει να εξεταστούν επτά μάρτυρες που είχαν δει και γνώριζαν τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμα-κολαστήριο.
Στη μήνυση του ο πατέρας περιγράφει: «Είμαι πατέρας της Φωτεινής ή Φαίης Μπακογιώργου, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στις 8 Οκτωβρίου 2021 επί της οδού Τύχης και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την κατοικία όπου εφιλοξενείτο η θυγατέρα μου για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί με τα ανήλικα τέκνα της, την αδελφή της Αικατερίνη με το ανήλικο τέκνο της και κατά βάσιμες πληροφορίες μια έτερη κυρία μεγαλύτερή τους ονόματι Χριστίνα Π., η οποία απεβίωσε από άγνωστα αίτια. Με τη Φαίη, προ της εξαφάνισης και του θανάτου της διατηρούσα μόνο τηλεφωνική επικοινωνία διότι ποτέ δεν επικρότησα τις επιλογές της και την απόφασή της να εγκατασταθεί στην οικία της μηνυόμενης, την οποία δεν γνώριζα και διατηρούσα επιφυλάξεις για τα κίνητρα και τον σκοπό της παρεχόμενης φιλοξενίας της».
Επιπλέον ο πατέρας αναφέρει τις μαρτυρίες από γείτονες για άγρια κακοποίηση της κόρης του: «Μας πληροφόρησε ότι οι γείτονες άκουγαν συστηματικά από τον φωταγωγό της πολυκατοικίας να βρίζουν τη Φωτεινή και να τη χτυπούν. Να ασκούν ψυχολογική σε βάρος της βία, να επαιτεί καθημερινά και να εκδίδεται σε Πακιστανούς. Μάλιστα όταν η Φωτεινή έμεινε έγκυος, η μηνυόμενη τη χτυπούσε στην κοιλιά με λακτίσματα για να αποβάλει. Οι γείτονες έβλεπαν συνέχεια τη Φωτεινή με μάτια μαυρισμένα, σπασμένο χέρι, γρατζουνιές στον λαιμό της και μέσα στα αίματα. Τελευταία την είδαν και κοντοκουρεμένη».
Μιλώντας στο protothema, ο πατέρας σημείωσε ότι παρά τις προσπάθειες του να σώσει το παιδί του, δεν τα κατάφερε: «Έκανα κάποιες απεγνωσμένες κινήσεις, πήγα στην Αστυνομία και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν να σώσω το παιδί μου, όμως όταν άκουγαν την ηλικία, μου έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, γιατί ήταν ενήλικη. Και δεν μπόρεσα να σώσω το παιδί μου. Να είχε φύγει από εκεί μέσα και να είχε σωθεί. Παλιά το έβλεπα το κοριτσάκι μου. Ερχόταν και στο περίπτερο που δούλευα και έβλεπα και τα παιδάκια της. Ομως από το Πάσχα και μετά, τελείωσαν όλα».
Ο πατέρας περιγράφει ότι η κόρη του θάφτηκε ως «αγνώστων στοιχείων» και ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία τρεις ημέρες μετά: «Το μάθαμε στις 11 Νοεμβρίου από έναν υπαστυνόμο στη Μιχαήλ Βόδα. Στις 10 Οκτωβρίου, είχε πάει η πρώην γυναίκα μου και είχε κάνει δήλωση εξαφάνισης στο Τμήμα της Κυψέλης. Και μας ενημέρωσαν. Έκανε τέστ DNA και έγινε η εξακρίβωση. Στις 11 Νοεμβρίου μας ενημέρωσαν ότι το παιδί ήταν νεκρό και μάλιστα ότι είχε θαφτεί ως «αγνώστων στοιχείων». Την είχαν θάψει σε ένα τμήμα που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Ζωγράφου στο νεκροταφείο του Ζωγράφου. Εκεί τρελάθηκα. Εκεί σαλτάρισα… Δεν είχαν ψάξει καν. Έψαξαν μόνο στους σεσημασμένους και έκλεισαν την υπόθεση. Είχα τρελαθεί. Πέρασαν δέκα μήνες και ήμουν στην αγωνία. Ούτε αποτελέσματα βγήκαν ούτε τίποτα. Έμαθα για το έργο του κ. Χάρη Βεραμόν. Και αποφάσισα να πάω για να με βοηθήσει. Και το έκανε. Όπως και η δικηγόρος μου η κυρία Βούλα Δημητριάδου. Χωρίς αυτούς τους δύο ανθρώπους ήμουν χαμένος. Πήγα στο γραφείο της κυρίας Δημητριάδου, της εξιστόρησα τι είχε γίνει και έβαλα τα κλάματα».
Όταν πήγε στο Τμήμα, ο πατέρας τρόμαξε να αναγνωρίσει το παιδί του: «Πήγα στην Αστυνομία για την εξακρίβωση και είδα στις φωτογραφίες ένα αγόρι. Λέω ”αυτή δεν είναι δυνατόν να είναι η κόρη μου. Αυτό δεν μπορεί να είναι το παιδί μου, σε αυτή την κατάσταση”. Τους έδειξα φωτογραφίες που είχα μαζί μου. Το παιδί μου ήταν αγνώριστο. Την είχαν κουρέψει. Μέχρι το Πάσχα η Φαίη ήταν μια χαρά. Από το Πάσχα και μετά που δεν την ξαναείδα, την είδα πλέον στην φωτογραφία σε αυτή την κατάσταση. Αν γνώριζα, το παιδί μου θα το βοηθούσα. Η Φάιη θα ζούσε, αλλά δεν ήξερα. Εμένα με είχαν αποκλείσει. Και η πρώην σύζυγος μου και η αδερφή της και η ίδια μου η κόρη. Όμως, επειδή την ήξερα, συμπέραινα από τη διαθεση της, από τις εκφράσεις του προσώπου της ότι κάτι υπήρχε. Όμως δεν το επιβεβαίωνε. Μαζί με τον κ. Βεραμόν και την κυρία Δημητριάδου, συγκεντρώσαμε στοιχεία τα οποία ειναι καθοριστικά για την υπόθεση. Γιατί αυτό που ζητάω είναι να τιμωρηθεί ο ένοχος που σκότωσε το παιδί μου. Γιατί η κόρη μου, δεν πέθανε, την κόρη μου τη δολοφόνησαν. Και αυτές τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΘΕΜΑ, μου τις είχαν στείλει και μου είπαν ότι τη Φαίη τη χτύπησε αυτοκίνητο και ότι είχαν κάνει μήνυση και θα πήγαιναν δικαστικώς τον υπαίτιο και θα του έπαιρναν λεφτά. Και της είχα πει ότι δεν πίστευα τι είχε γίνει και μου ελεγε “κάνεις λάθος”. Δεν ξέρω τι του είχαν κάνει του παιδιού μου. Μου έλεγαν επίσης ότι η κόρη μου έπαιρνε ναρκωτικά. Όμως δεν το πιστεύω ούτε αυτό. Γιατί η κόρη μου είχε μεγάλη αγάπη στα παιδιά της. Φοβόταν να μην τα χάσει. Και από τότε που της τα πήραν, εκεί τελείωσαν όλα γι’ αυτή. Έγινε καταγγελία και με εντολή εισαγγελέα της τα πήραν. Και από την έρευνα που έκανε ο κ. Βεραμόν, μάθαμε στην πορεία τι γινόταν».
Στη μήνυσή του ο Μπακογιώργος περιγράφει ότι με τη βοήθεια του Χάρη Βεραμόν, έμαθε από μάρτυρες ότι το παιδί του ζούσε μια κόλαση: «Οι γείτονες υπήρξαν πρόθυμοι να βοηθήσουν και παρείχαν χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες για την μαρτυρική καθημερινότητα της Φαίης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής αυτής και των τέκνων της, τους κινδύνους που διέτρεχαν καθημερινά και την βάναυση κακομεταχείριση και κακοποίησή της απο την μηνυόμενη στην οποία θα αναφερθώ εκτενώς παρακάτω.
Στις 31 Αυγούστου ο Χάρης Βεραμόν συνάντησε τον βασικό μάρτυρα, κάτοικο της περιοχής και ιδιοκτήτη καφενείου ευρισκόμενου επί της οδού Τύχης και Αγίας Παρασκευής. Ο εν λόγω επαγγελματίας, τον οποίο θα προτείνω και ως μάρτυρα ερωτηθείς σχετικά με την εύρεση της σορού της Φαιης μου απάντησε ότι την 8.15 το πρωί όταν πήγε να ανοίξει το καφενείο του παρατήρησε δύο γυναίκες, γειτόνισσες και οι οποίες παρατηρούσαν μία κουβέρτα με καποια αντικείμενα τοποθετημένα επάνω από αυτήν. Το όλο θέαμα έδινε αρχικά την εντύπωση ότι επρόκειτο για άστεγο που πιθανόν να κοιμόταν τυλιγμένος σε μία κουβέρτα πλην όμως τα σκουπίδια επάνω από την κουβέρτα τις παρακίνησαν την προσοχή.
Ο ιδιοκτήτης του καφενείου πήρε μία ξύλινη βέργα ξετύλιξε την κουβέρτα και είδε το πτώμα που ήταν «κόκκαλο», όπως είπε χαρακτηριστικά, προφανώς λόγω της πτωματικής ακαμψίας. Επάνω από το πτώμα υπήρχε σακούλα με πάμπερς κι ένα μπλουζάκι παιδικού μεγέθους. Η Φαίη όταν βρέθηκε νεκρή φορούσε πιτζάμες χρώματος μωβ, οι οποίες έφεραν χαρακτηριστικό παιδικό σκίτσο και παλιές παντόφλες. Απο μακριά ο οποιοσδήποτε περίοικος θα είχε την αίσθηση ότι επρόκειτο για πεταμένα σκουπίδια. Η πρώτη εικόνα της Φαίης όταν την αντίκρισαν ήταν αυτή μίας βάναυσα κακοποιημένης νεαρής γυναίκας και προφανώς επρόκειτο για θύμα ανθρωποκτονίας».
Την χτυπούσαν στην κοιλιά για να αποβάλλει και την ξυλοκοπούσαν για να εκδίδεται σε Πακιστανούς
Ο πατέρας παραθέτει όσα του είπε μια γυναίκα μάρτυρας που μένει στην περιοχή και άκουγε τις κραυγές της Φωτεινής, την οποία χτυπούσαν στην κοιλιά προκειμένου να χάσει το μωρό της: «Μας πληροφόρησε ότι οι γείτονες άκουγαν συστηματικά από τον φωταγωγό της πολυκατοικίας να βρίζουν την Φωτεινή και να την χτυπούν. Ν’ ασκούν ψυχολογική σε βάρος της βία, να επαιτεί καθημερινά και να εκδίδεται σε Πακιστανούς. Μάλιστα όταν η Φωτεινή έμεινε έγκυος, η μηνυόμενη την χτυπούσε στην κοιλιά με λακτίσματα για ν’ αποβάλλει. Οι γείτονες έβλεπαν συνέχεια την Φωτεινή με μάτια μαυρισμένα, σπασμένο χέρι, γρατζουνιές στον λαιμό της και μέσα στα αίματα. Τελευταία την είδαν και κοντοκουρεμένη».
Ο ίδιος καταγγέλλει ότι η κόρη του έπεφτε θύμα άγριας κακοποίησης προκειμένου να εκδίδεται σε Πακιστανούς: «Τα τελευταία τρία χρόνια και πριν τον εντοπισμό της σορού της θυγατέρας μου, είναι βέβαιο ότι αυτή κακοποιείτο βάναυσα από την μηνύτρια, η οποία την υποχρέωνε με την άσκηση σωματικής βίας και ξυλοδαρμούς να εκδίδεται σε μεγάλο αριθμό άρρενων υπηκόων του Πακιστάν επί χρήμασι καθώς επίσης να επαιτεί παραδίδοντας καθημερινά όσα αυτή απεκόμιζε στην μηνυόμενη, η οποία αποδεδειγμένα την παρακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής προφανώς είτε από φόβο απώλειας κάποιου χρηματικού ποσού ή πελατών για τυχόν ενδεχόμενη καταγγελία ή αναφορά στις αρχές αναφορικά με την εγκληματική συμπεριφορά της. Η θυγατέρα μου Φωτεινή Μπακογιώργου ήταν ένα καλοκάγαθο, ευκολόπιστο και φιλότιμο κορίτσι, και αγαπούσε πολύ τα τρία παιδιά της. Όταν μάλιστα αυτά απομακρύνθηκαν από αυτήν και το ακατάλληλο περιβάλλον της με Εισαγγελική παρέμβαση λόγω της κακοποίησης τους και της έκθεσης αυτών από την μηνυόμενη σε κινδύνους, αυτή κατέρρευσε και όχι μόνο αρνείτο να εργαστεί αλλά θεώρησε αποκλειστικά υπεύθυνη για την απομάκρυνσή τους την μηνυόμενη, η οποία επιδείκνυε έναντι αυτών κακοποιητική συμπεριφορά. Έκτοτε και μετά την απομάκρυνση των εγγόνων μου και την άρνηση της Φαίης να συνεχίζει την επαιτεία και την πορνεία η μηνυόμενη ήτο βέβαιο ότι θα στερείτο τα οικονομικά οφέλη που απεκόμιζε από αυτήν. Τα στόματα των γειτόνων και συμπολιτών μας μίλησαν και είπαν αλήθειες. Μας περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα, την εγκληματική και βάρβαρη συμπεριφορά της μηνυόμενης, το δραμα του παιδιού μου, το οποίο δεν μιλούσε από φόβο. Σώπαινε μπροστά στον δυνάστη της, ικανοποιούσε όλα τα θέλω της μηνυόμενης και όταν κατέληξε να είναι ανήμπορη και βιολογικά αδύναμη, εμφανέστατα κακοποιημένη σωματικά, φοβισμένη και καταρρακωμένη ψυχολογικά, ιδιαίτερα δε μετά τηναπομάκρυνση και των παιδιών της, τα οποία διαβίωναν υπό άθλιες συνθήκες σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα όπου τα ρολά ήταν μονίμως κατεβασμένα, βλέποντας την μητέρα τους να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο των χτυπημάτων, συνειδητοποίησε ότι η Φαίη στο εξής θα της ήταν παντελώς άχρηστη» αναφέρει στη μήνυση.
Σε άλλο σημείο παραθέτει μαρτυρία άλλης γειτόνισσας: «Μια άλλη γειτόνισσα που θα καταθέσει ως μάρτυρας άκουγε πολλές φορές την μηνυόμενη να φωνάζει την Φωτεινή λέγοντας σ’ αυτήν ”γδύσου μωρη, που τα έκρυψες τα λεφτά; Πήγες στην Φωκίωνος, μου χρωστάς λεφτά”. Επιπλέον κατά βάσιμες πληροφορίες, η μηνυόμενη συνεργάζετο με τρίτους για την έκδοση πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς (όπως άδειες παραμονής κ.ά.).
Στη μήνυση ο πατέρας περιγράφει ότι θύμα κακοποίησης έπεφταν και τα παιδιά της Φωτεινής, τα οποία οι γείτονες τα είχαν δει να κρέμονται από το μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να καλέσουν την αστυνομία και τελικά αυτά να απομακρυνθούν από το διαμέρισμα με εισαγγελική εντολή. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα.
Τι ζητά ο πατέρας από τις Αρχές
Ο πατέρας της 23χρονης στη μήνυσή του ζητά από τις Αρχές: «Να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες αν και εφόσον δεν διενεργήθηκαν αυτές κατά την προανάκριση και συγκεκριμένα: 1) την λήψη βιολογικού υλικού από την κουβέρτα και το παιδικό μπλουζάκι όπως λήψη βιολογικού υλικού και από την μηνυόμενη , 2) την διενέργεια σχετικής έρευνας αναφορικά με τα αίτια θανάτου της Χριστίνας Π, η οποία εργάστηκε στο παρελθόν στη ΔΕΗ. Δεν γνωρίζει κανείς που ετάφη η εν λόγω κυρία, ενώ στο σύστημα της Αστυνομίας δεν καταγράφηκε θάνατος με τα στοιχεία της συγκεκριμένης. 3) Την διενέργεια έρευνας στο διαμερίσματος της οδού Δροσοπούλου όπου διέμενε μέχρι πρότινος».
Η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου σημειώνει για την υπόθεση: «Στις 13-9-2022 υποβάλαμε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με τον πατέρα της 23χρονης Φωτεινής-Φαίης Μπακογιώργου, μηνυτήρια αναφορά για κακουργηματικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της εν ζωή καθώς και για την πράξη της ανθρωποκτονίας. Η 23χρονη Φαίη έφερε τραύματα και ήτο εμφανώς κακοποιημένη. Φορούσε μπιτζάμες και παντόφλες. Δεν είχε στην κατοχή της το κινητό της, ούτε την αστυνομική της ταυτότητα.. Ευρήματα και μαρτυρίες περιοίκων και γειτόνων κάνουν λόγο για συστηματική κακοποίηση της».
Την ίδια στιγμή, ο ερευνητής Χάρης Βεραμόν δηλώνει ότι η έρευνά του τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Φωτεινής ήταν δολοφονία: «Είμαι διατεθειμένος να φτάσω ως στο τέλος την υπόθεση μαζί με τον πατέρα της» τονίζει.