Επιστρέψαμε στην Ελλάδα των συσσιτίων και των καυσοξύλων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρε για δες πως αλλάζει ο άνθρωπος! Ελέγετο παλαιότερα από θυμόσοφους τότε, που τα σημερινά πρωινά στα κανάλια διεξάγονταν στα καφενεία της εποχής. Αφορμή γι αυτό δίνουν σήμερα τα πρωινά στις οθόνες των τηλεοράσεων οποία και δια μακρών, σπεύδουν να μας ενημερώσουν επί των ποικιλιών των καυσόξυλων όλων.

Καί νά το θερμικό περιεχόμενο του δείνα και νά του άλλου με μεγάλη σημασία στα αμέσως σχετικά όπως φλόγα, καπνός, και άλλα πολλά. Αυτά όλα λοιπόν, αυτά που σήμερα θεωρούνται λογικά για ενημέρωση και χρήση, πριν όχι και πολλά έτη, και στον βωμό της «πράσινης ανάπτυξης» εξοβελίζονταν εις ΅πυρ΅ το όσο πιό μακριά γίνεται, για να μας πλασάρουν τα πράσινα και τόσο απαραίτητα, ίνα διασωθεί ο ..πλανήτης, που σήμερα, ακριβώς σήμερα, ουδόλως αναφέρεται η διάσωση.

Ξεχάστηκε. Μέχρι και τον ήλιο πρασίνισαν για το καλό τους κυρίως, και όχι του πλανήτη γη, καί του ΟΛΟΥ του λαού. Πράσινα λοιπόν εκείνα πράσινα τα άλλα, που πράσινα κόμματα μας τα πλασάρισαν. Γεγονός όμως είναι πως όλοι, ναί όλοι αυτοί που όχι μόνο πρότειναν, αλλά και μερικώς επέβαλλαν αυτή την πρασινοφρένια, ήσαν ΟΛΟΙ γόνοι. Γόνοι διακεκριμένων πολιτικών. Και όλοι ψηφισμένοι, και με την θέληση του λαού ηγήτορες,ελέω της ενισχυμένης και αυτοδύναμης ανάθεμά την.

Σήμερα ΅το λοιπόν΅ κινδυνεύουν τα χαμηλά εισοδήματα να εξαντλούνται στην πληρωμή των λογαριασμών του ρεύματος, και αυτό μετά από μείωση της κατανάλωσης στο ελάχιστο των αναγκών. Έτσι μας κατάντησαν να αναμένει εναγωνίως ο πολίτης/οικογενειάρχης τις αυριανές ανακοινώσεις της «κυβερνησάρας» για να δεί τί απομένει για την ύδρευση. Γιά τροφή, θα δούμε. Υπάρχουν τα γεύματα αγάπης των ενοριών. Όσο θα υπάρχουν.

Τώρα το γιατί δεν παρουσιάζεται μιά μελέτη για το ποιό θα ήταν το κόστος σήμερα μέ τον καταργηθέντα λιγνίτη, για νά φανεί η εις βάρος του λαού διαφορά, ανεξήγητο. Κι όμως φαίνεται στη διαφορά των λογαριασμών ξεκάθαρα και οφειλόμενη στο «λάθος» αυτών που τον λαό παγίδευσαν, αχρεωστήτως για τους ίδιους, που θάπρεπε να τά πληρώνουν όλα, και απ την τσέπη τους. Αφήνοντας έτσι το συμπέρασμα του πόσο ανεύθυνα διοικούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ