Συγκλονιστικες εικόνες στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη πριν την αποτέφρωση – Κατέρρευσε η ΖωΖω Σαπουντζάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με δάκρυα στα μάτια, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο στενός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας που στάθηκε στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά και η φίλη και συγκάτοικός της, Ντόρα Δούμα, αγκάλιασαν το φέρετρο.

«Γειά σου Μαρθούλα» ακούστηκε να ψελλίζει η Ζωζώ Σαπουντζάκη την ώρα που χάιδευε το φέρετρο εμφανώς συγκινημένη. «Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» έγραφε το στεφάνι.

«Θα σε θυμάμαι πάντα Μαρθούλα μου», ήταν αποχαιρετισμός της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου» έγραφε το στεφάνι της Κάτιας Δανδουλάκη.

«Καλό ταξίδι στην αγαπημένη αδελφή του πατέρα μου Μάρθα» ήταν ο αποχαιρετισμός της Θεοδώρας Βουτσά.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

«Κάναμε όνειρα μαζί, με γέλασε όμως γιατί έφυγε μόνη της. Στην τελευταία μας συνάντηση δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά στο κρεβάτι που ήταν. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Αγαπιόμαστε με τη Μάρθα. Να με περιμένει» δήλωσε νωρίτερα η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας η σορός της Μάρθας Καραγιάννη θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα, καθώς επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί. Υπενθυμίζεται ότι το γραφειοκρατικό πρόβλημα με την αποτέφρωσή της λύθηκε, γεγονός που έκανε γνωστό ο Δημήτρης Σούρας. Όπως σημείωσε ο ίδιος, «η Μάρθα Καραγιάννη δεν ήταν άθεη. Σε όλη της τη ζωή έψαχνε να ανακαλύψει τον Θεό, διάβαζε και γύρισε όλη την υφήλιο. Απλώς δεν ήθελε το τελετουργικό, ήταν αντιστάρ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ