Σάλος στο Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος του Γρηγορη Αρναούτογλου με την ερώτηση για τις εκλογες και την αναφορά στον Πανο Καμμενο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παιχτρια αν και ξεκίνησε αρκετά αισιόδοξα έχασε σε μια ερώτηση για τις εκλογες που θα μπορούσε να απαντήσει σωστά αν το έψαχνε λίγο περισσοτερο. Η ερώτηση αφορούσε ποια χρονιά μπήκαν τα περισσότερα κόμματα στη βουλη και θα μπορούσε καποιος να απάντηση σωστά αν αφιέρωνε λίγο χρόνο στο να σκεφτει και να μετρήσει πόσα κόμματα υπήρχαν καθε χρονιά στη βουλη.

Χαρακτηριστικη όμως ήταν και η παρέμβαση του Γρήγορη Αρναούτογλου σχολιάζοντας την απάντηση της παίχτριας αναφερθηκε στα κομματα που είχαν μπει στη βουλη το 2015 που ήταν η χρονιά με τα περισσότερα κόμματα.

Οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 διεξήχθησαν στις 20 Σεπτεμβρίου. Ήταν πρόωρες εκλογές που διενεργήθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου.

Οι εκλογές προκλήθηκαν από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα στις 20 Αυγούστου, μετά από την αποστασιοποίηση μεγάλου αριθμού βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την ψήφιση νέας τριετούς δανειακής σύμβασης. Στις 21 Αυγούστου, η λεγόμενη αριστερή πλατφόρμα, σύστησε νέα κοινοβουλευτική ομάδα με την ονομασία Λαϊκή Ενότητα που αποτελούνταν από 25 βουλευτές.

Πρώτο κόμμα ήλθε ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με 35,46% και 145 έδρες, με δεύτερο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 28,10% και 75 έδρες, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,99% και 18 έδρες, τέταρτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,28% και 17 έδρες, πέμπτο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,55% και 15 έδρες, έκτο κόμμα το Ποτάμι με 4,09% και 11 έδρες, έβδομο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,69% και 10 έδρες, όγδοο και τελευταίο κόμμα η Ένωση Κεντρώων με 3,44% και 9 έδρες. Η κατανομή των εδρών έγινε με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Η αποχή άγγιξε το 43,43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών σχηματίστηκε η Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου Σεπτεμβρίου 2015.

Με πληροφορίες απο το wikipedia.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ