Έφαγαν γουρνοπουλα και κατέληξαν στο νοσοκομείο – Απο θαύμα δεν πεθανε καποιος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 15 άτομα κατέληξαν αρχικά σε Κέντρο Υγείας και ακολούθως στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα σαλμονέλας – γαστρεντερίτιδας, έπειτα από κατανάλωση χοιρινού κατά τη γιορτή που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα.

Όλα αυτά έγιναν το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, όπου πανηγύριζε ο ναός και, όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την εκκλησία και την περιοχή. Μετά τη γιορτή πολλά άτομα άρχισαν να διαμαρτύρονται για κοιλιακό πόνο και άλλα συμπτώματα. Σύμφωνα με όσα έχουν δηλώσει άνθρωποι που νόσησαν, φαίνεται πως το κακό έγινε από γουρνοπούλα που αγόρασαν από πλανόδιο πωλητή και κατανάλωσαν.

Αρχικά πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, διότι πολλοί ήταν κάτοικοι από διπλανό χωριό της Μεσσηνίας, αλλά καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν στάλθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τρία άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, προκειμένου να εντοπισθεί η πηγή προέλευσης του τροφίμου που κατανάλωσαν, αν και όλες οι μαρτυρίες συνηγορούν πως όσοι νόσησαν είχαν καταναλώσει γουρνοπούλα που αγόρασαν πλανόδιο πωλητή.

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Η μόλυνση από σαλμονέλα συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ωμών ή όχι καλά μαγειρεμένων κρεάτων, πουλερικών, αυγών ή άλλων προϊόντων με αυγό. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως και δύο ημέρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας μπορεί να παρερμηνευθούν αρχικά ως γαστρεντερίτιδα. Τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν: Ναυτία, εμετός, κοιλιακές κράμπες/πόνοι, διάρροια, πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος, αίμα στα κόπρανα.

Τα συμπτώματα της μόλυνσης από σαλμονέλα γενικά διαρκούν 4-7 ημέρες, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το εντερικό σύστημα να επιστρέψει στο κανονικό.

Με πληροφορίες απο το politispress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ