Τραγική «πρωτιά» της Ελλάδας σε θανάτους από ναρκωτικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η θνησιμότητα σε χρήστες ναρκωτικών είναι 17 φορές μεγαλύτερη από τη θνησιμότητα του γενικού πληθυσμού

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας καθηγητών ιατρικής σχετικά με τους θανάτους από ναρκωτικά στην Ελλάδα, αποτελέσματα που πρέπει άμεσα να προβληματίσουν τους αρμοδίους, καθώς χάνονται ζωές νέων ανθρώπων.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα η Ελλάδα κατέχει θλιβερή «πρωτιά», καταγράφοντας την υψηλότερη θνησιμότητα στους χρήστες ουσιών και συγκεκριμένα το διάστημα 2018-2022 η χώρα μας είχε την υψηλότερη θνησιμότητα στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία!

Η συγκεκριμένη έρευνα των καθηγητών ιατρικής, Άγγελου Χατζάκη και Βάνας Σύψα, αποκαλύπτει επίσης ότι οι χρήστες ναρκωτικών που πεθαίνουν στην Ελλάδα νοσούν και από HIV.

«Μία ιδιομορφία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που εξηγεί αυτούς τους πολλούς θανάτους είναι ότι έχουμε πολύ συχνά στις ομάδες αυτές HIV λοίμωξη, και μάλιστα λοίμωξη αθεράπευτη», επισημαίνει ο καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής του ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης.

Η θνησιμότητα σε χρήστες ναρκωτικών είναι 17 φορές μεγαλύτερη από τη θνησιμότητα του γενικού πληθυσμού και 35 φορές μεγαλύτερη στους νέους χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ