Σπείρα ψέκαζε με υπνωτικό και έκλεβε οτι έβρισκε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα «δίχτυα» της ΕΛΑΣ έπεσε χθες μία σπείρα που είχε ρημάξει τα σπίτια της Θεσσαλονίκης, ψεκάζοντας με υπνωτικό τους ενοίκους, για να μπορεί να δρα ανενόχλητη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένα 49χρονος αλλοδαπός και ένας 44χρονος Έλληνας, που τουλάχιστον από τα τέλη του Ιουλίου «μπούκαραν» σε σπίτια αργά την νύχτα, ψέκαζαν με υπνωτικό τα θύματά τους και άρπαζαν από χρήματα μέχρι χρυσαφικά και κοσμήματα.

Όπως προέκυψε είχαν διαπράξει συνολικά δύο ληστείες και 12 κλοπές, στις περιοχές Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής. Η συνολική λεία, αποτελούμενη από χρυσαφικά-χρηματικά ποσά, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των περίπου 53.000 ευρώ, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία ΙΧΕ αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται, ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε μεγάλη αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας ιταλικών Αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ιταλικών Αρχών και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις. Ακόμη, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για τις δουλειές τους.

Σε βάρους τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση νόμου περί όπλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ