Το μίσος των Ιρανών για τους σουνίτες Άραβες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι σε όλο τον κόσμο γνωστό ότι καρδιά του Ισλάμ βρίσκεται στην Μέκκα της Αραβίας των Σαούδ Βεδουίνων. Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι το ότι υπάρχει και στο Ιράν μια άλλη ιερή πόλη που λίγος γνωρίζει κόσμος. Επίσης λίγος είναι και ο κόσμος που γνωρίζει το πόσο πολύ οι Ιρανοί δεν αγαπούν τους Άραβες, ιδίως τους της Σαουδικής Αραβίας για λόγους θρησκευτικούς και μόνον θρησκευτικούς.

Τέλος ήταν γνωστό, σήμερα ξεχασμένο, η επιχείρηση κατάληψης του μεγάλου τεμένους στην Μέκκα όπου ένοπλοι Ιρανοί εισήλθαν και το κατέλαβαν, όπως επίσης και μετ ολίγων, πολύ ολίγων ημερών το απώλεσαν, μαζί με την ζωή τους, ύστερα από αστραπιαία ενέργεια Αράβων μαζί με λίγους Γάλλους κομάντο.

Το μίσος μεταξύ των δύο αυτών φυλών υπάρχει. Ένα μίσος που ανάγεται στα πολύ περασμένα χρόνια και οφείλεται στα θρησκευτικά τους ζητήματα, για τό ποίος ο πλέον ευσεβής πιστός, με τους Ιρανούς να κατηγορούν τους Άραβες, άκουσον άκουσον, ως μή τηρούντες πιστά τα κελεύσματα του προφήτη.

Αυτό δυναμώθηκε στο Ιράν από τον Χομεινί πρώτο Αγιατολάχ που ανέβηκε στην εξουσία μετά την φυγή του Σάχη καί την κατάργηση του θρόνου του Παγωνιού. Αυτό ισχύει μέχρι και σήμερα, που ξεσηκώνεται ο λαός καρμπόν όταν άρχισαν εναντίον του Σάχη. Δύο ξεσηκώματα πανΙρανικά με εντελώς αντίθετους στόχους.

Η μόνη διαφορά, αν αυτή προκύψει, θα είναι ότι ο Σάχης δεν έχυσε αίμα στους δρόμους, δεν κατέβασε τον στρατό. Απλά έφυγε. Το πως θα τελειώσει αυτή η τρέλα η τρέχουσα η ποτισμένη με αίμα νέων θα μαθευτεί πολύ σύντομα. Πάρα πολύ σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ