Σε Μητσοτάκη της Αρμενίας εξελίσσεται ο Πασινιάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η κυβέρνηση της Αρμενίας εξέδωσε δύο Κούρδους μέλη του HPG στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Οι άνδρες πολεμούσαν στην ανατολική Τουρκία και παραδόθηκαν στα σύνορα Τουρκίας/Αρμενίας τον Αύγουστο του 2021.

Νωρίτερα φέτος αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από νομικά δεσμευτική ετυμηγορία του Αρμενικού Εφετείου. Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε ότι απήχθησαν από την υπηρεσία πληροφοριών της Αρμενίας (NSS) και παραδόθηκαν στην υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (MIT).

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως χειρονομία της κυβέρνησης της Αρμενίας, ενόψει της επερχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν με τον Ερντογάν την επόμενη εβδομάδα στην Πράγα.

Το δελτίο τύπου των Κούρδων του HPG αναφέρει: «Με αυτό το περιστατικό, το αρμενικό κράτος παραβίασε τόσο τους διεθνείς νόμους όσο και το δικό του επίσημο δίκαιο.

Είναι ντροπή για την Αρμενία να παραδίδει με αυτόν τον τρόπο τους επαναστάτες του Κουρδιστάν, που αγωνίζονται να προστατεύσουν την ύπαρξη και την ελευθερία του λαού τους και νιώθουν τον πόνο όλων των καταπιεσμένων λαών, από το γενοκτονικό τουρκικό κράτος».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στην εμπλοκή της αρμενικής κυβέρνησης, αντίθετα ανέφεραν ότι οι δύο αντάρτες τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης πληροφοριών κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Τουρκίας με την Αρμενία.

Ο Πασινιάν εξελίσσεται σε «Μητσοτάκη της Αρμενίας»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ