55χρονος καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη ένας 55χρονος από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πλήθος αρχαίων νομισμάτων, δαχτυλιδιών και άλλων αντικειμένων.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση διακρίβωσαν τη δράση του στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και περαιτέρω διακίνησής τους, προχώρησαν σε επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος.

Στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, σε χώρους περιμετρικά του και σε όχημα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν δύο θερμοκήπια με εννέα δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 143,75 γραμμαρίων, συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό βάρους 778 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,.

Επιπροσθέτως εντοπίστηκαν πλήθος αρχαίων, ρωμαϊκών, βυζαντινών, οθωμανικών νομισμάτων, δαχτυλιδιών και άλλων μεταλλικών αντικειμένων, τα οποία, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου εφορίας αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων, σκαπτικό εργαλείο και ένα ζεύγος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας κατασχεμένου οχήματος.

Ο 55χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ