Ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν για να διεκδικήσει ή για να εκχωρήσει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι δυνατόν ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην απαιτήσει πρώτα την ακύρωση του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, την διαβεβαίωση σεβασμού στο δίκαιο της θάλασσας και την παύση των υπερπτήσεων που συνιστούν εισβολή στην εθνική μας κυριαρχία, πριν επιδιώξει να συναντηθεί με τον Ερντογάν;

Ο Ερντογάν της Τουρκίας έχει ένα σύμβουλο και προεδρικό ομιλητή που είναι πάντα δίπλα του, και τον τον λένε Καλίν. Ο εν λόγω Καλίν όταν άκουσε τον Μητσοτάκη να δηλώνει άνοιξη (προσωπική) και προθυμία να συναντηθεί με τον Ερντογάν ( που δεν θέλει να τον δει, έχει πει) έσπευσε να δηλώσει πως αν ο Έλληνας κάνει ένα βήμα,προς συνάντηση, ο Πρόεδρός του θα κάνει δύο. Πάλι καλά που δεν κάνει τρία, αφού ο διακαής του πόθος είναι η απ ´ ευθείας διαπραγμάτευση.Αυτά ο Τούρκος.

Ο Μητσοτάκης τί θα πάει να συζητήσει; Τί θα δώσει; Δεν του φτάνει η πριν που πήγε κι ´έσπασε τα μούτρα του; Και η Χάγη; Ο Τούρκος δεν πάει στην Χάγη χωρίς ¨πιασμένους΅ και χωρίς να ξέρει τί θα βγεί. Το έχει δείξει. Δεν δέχεται καμιάς μορφής διαμεσολάβηση, αν ο μεσολαβητής δεν είναι εκ των προτέρων «δικός του».Απο τις αποτυχίες στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και με υψηλό από τον ΟΗΕ μεσολαβητή τίποτα δεν διδαχθήκαμε; Που ¨έστειλε¨ ο ΓΓ του Οργανισμού τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας; Ο προηγούμενος αυτού; Τα ίδια και χειρότερα.

Οι ιαχές του πολέμου όπως και τα τύμπανα αυτού, καθημερινά ηχούν απο κεί.
Συνεπώς πού πάς καραβάκι με τέτοιο καιρό; Αυτοί με το Τουρκολιβυκό σύμφωνο ζητούν και την μισή Κρήτη. Και εσύ πάς; Η λύση είναι μία και λέγεται Χάγη, και άς τους να τρέχουν. Κοντά σαράντα έξη χρόνια την αρνούνται, και ο Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα στην ομιλία του στον ΟΗΕ. ΧΑΓΗ λοιπόν τώρα προς όλους και με την FRONTEX παρούσα.

Ότι κι αν χάσουμε σε ένα διεθνές δικαστήριο, θα είναι πολύ λιγότερα από τις συμφωνίες Μητσοτάκη. Αν χάσουμε, που δεν θα χάσουμε. Τέλος να κάτσει στ ´ αυγά του και να στείλει έναν καλύτερο αυτού (Δένδιας;) και για «βολιδοσκόπηση» μόνο. Και θα δικαιωθεί απ αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ