Το ξέσπασμα του Κωστα Βαξεβάνη για την αθώωση των εμπλεκομένων της Siemens

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση του ο Κώστας Βαξεβανης αναφερει:

Η πανηγυρική αθώωση των κατηγορούμενων για τη #Siemens οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 250 χρόνια φυλακή είναι η απόδειξη ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη. Απο την αλήθεια και το δίκαιο.

Ενώ σε σχετικό αρθο στο koutipandoras.gr διαβάζουμε:

Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens που εδώ και πάνω από 15 χρόνια έχει απασχολήσει τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και την ελληνική Βουλή. Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο αθώωσε τους 20 από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών τον «γείτονα» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τήνο, Μιχάλη Χριστοφοράκο ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό το 2009 επί κυβέρνησης ΝΔ ενώ ήταν καταζητούμενος για το πολύκροτο σκάνδαλο, ενώ για κάποιους άλλους έκρινε ότι η κατηγορία έπρεπε να παύσει λόγω παραγραφής. Με απλά λόγια για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι όλοι εμπλεκόμενοι είναι αθώοι στέλνοντας για ακόμη μια φορά αρνητικά μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση μεγαλόσχημων.

Πιο αναλυτικά για το Χρήστο Καραβέλα που μέχρι σήμερα εξακολουθεί να φυγοδικεί, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί ποινή κάθειρξης 15 ετών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δεν εξετάστηκε η ποινική του μεταχείριση καθώς δεν ασκήθηκε από την πλευρά του έφεση. Επίσης, απόφαση δεν εκφωνήθηκε ούτε για τον Δημ. Γυφτόπουλο, καθώς έχει αποβιώσει. Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ