Πολωνός ευρωβουλευτής διαψεύδει τον Ευαγγελάτο και ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την καταστροφή του Nord Stream

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πολωνός πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΕΕ-ΗΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Τζο Μπάιντεν, «ευχαριστεί» τις ΗΠΑ για την υποτιθέμενη επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Ράντεκ Σικόρσκι, απέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δολιοφθορά δύο αγωγών, του Nord Stream 1 και 2, που μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ», έγραψε ο Σικόρσκι στο Twitter.

https://twitter.com/radeksikorski/status/1574800653724966915?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1574800653724966915%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=safari-reader%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fkosmos%2F379823%2Fkoryfaios-polonos-politikos-eycharistei-tis-ipa-gia-tin-katastrofi-toy-nord-stream%2F

Ο Sikorski διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2005 – 2007 και υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υφυπουργός Εξωτερικών, στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Ο Nord Stream 1 και 2 βρίσκονται στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας. Ο Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε πέρυσι, αλλά η Γερμανία δεν το άνοιξε ποτέ επειδή η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Stanisław Żaryn, κατήγγειλε τον ισχυρισμό του Sikorki στο Twitter ως «ρωσική προπαγάνδα», αποκαλώντας τον ισχυρισμό του «συκοφαντική εκστρατεία κατά της Πολωνίας, των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, κατηγορώντας τη Δύση για επιθετικότητα κατά των NS1 και NS2. Η πιστοποίηση των ρωσικών ψεμάτων αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Πολωνίας. Τι πράξη ωμής ανευθυνότητας!».

Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή της και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αναρωτήθηκε εάν η συγκεκριμένη δήλωση του πολωνού πολιτικού συνιστά ομολογία τρομοκρατικής ενέργειας για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Προφανώς ο Πολωνός υπουργος δεν παρακολουθεί τις εκπομπές του Νίκου Ευαγγελάτου: 

Την ώρα που οι μυστικές υπηρεσίες της γηραιάς Ηπείρου ψάχνουν να βρουν την αιτία καταστροφής του Nord Stream καθως η Ευρώπη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό έπειτα από τα τρομακτικά γεγονότα στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, βγαίνει μπροστά ο Νίκος Ευαγγελατος και αποκαλύπτει την αλήθεια που μας κρυβουν.

Τα πάντα ξεκίνησαν χθες, πρωινές ώρες όπως σας μεταδώσαμε, με την αιφνίδια πτώση της πίεσης στον αγωγό.

Σήμερα, η συντονισμένες προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας και της Νορβηγίας, αποκάλυψαν ότι ο αγωγός έχει υποστεί ρωγμές σε τουλάχιστον πέντε σημεία, ενώ τα πάντα δείχνουν σαμποτάζ. Το γεγονός ότι η διάτρηση έχει γίνει πλησίον των χωρικών υδάτων της Δανίας, αλλά σε διεθνή ύδατα, καθώς και οι πρώτες αντιδράσεις του Βερολίνου που κάνουν λόγο για σαμποτάζ στρατιωτικού τύπου, έχουν προκαλέσει σάλο.

Οι αρχές τον σκανδιναβικών χωρών κάνουν λόγο για τεράστιο κίνδυνο και έχουν επιβάλει ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό, καθώς η εικόνα στο σημείο διαρροής είναι εξαιρετικά ανησυχητική και μπορεί να προκαλέσει τρομερές συνέπειες σε ολόκληρη την περιοχή.

Όμως, το πρόβλημα το οποίο υφίσταται αυτή τη στιγμή είναι η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης η οποία τίθεται σε τεράστιο κίνδυνο. Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της, έχει σταματήσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Ρωσία λόγω ακριβώς αυτής της βλάβης.

Ενώ λοιπόν όλοι ψάχνουν να βρουν την αιτία του ενδεχόμενου σαμποτάζ, ο μεγάλος έλληνας δημοσιογράφος, βραβευμένος με το βραβείο Μπότση, Νίκος Ευαγγελάτος, έκανε την παγκόσμια αποκάλυψη: Οι Ρώσοι τρύπησαν τον δικό τους αγωγό!

Μιλάμε για μία επική δημοσιογραφική επιτυχία που έκανε τους επιτελείς της CIA, των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Δανίας, της μεγάλης Βρετανίας, των Εμιράτων, της Μπουρκίνα Φάσο και της Τασμανίας να σκίσουν τα πτυχία τους.

Την ίδια στιγμή, στο Κρεμλίνο επικρατεί πανικός, με τον Πούτιν να απειλεί θεούς και δαίμονες και τις φήμες να θέλουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν να έχει διατάξει τον αποκεφαλισμό 50 κορυφαίων αξιωματικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ