Η Ελλάδα ενημέρωσε την Αρμενία για στρατιωτικές προετοιμασίες της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Άγκυρα απειλεί την Αθήνα με πόλεμο», δήλωσε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν στο Ερεβάν, όπως δημοσιεύει ρωσικό δημοσίευμα.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έφτασε νωρίτερα τη Δευτέρα για επίσκεψη εργασίας στη δημοκρατία της Υπερκαυκασίας.

Ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής της νοτιοευρωπαϊκής χώρας απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη που επιδιώκουν «να αναθεωρήσουν τους υπάρχοντες (πολιτικούς) χάρτες».

«Η πολιτική της αναθεώρησης (των συνόρων) θα αποτύχει. Θα αναφέρω μια χώρα που θέλει να το εκμεταλλευτεί – την Τουρκία. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση. Εμείς οι Έλληνες είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, σημείωσε ο Δένδιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία αντιτάχθηκε στην αποστολή αμυντικών όπλων στα ελληνικά νησιά, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα ενεργεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της. Η Τουρκία είναι κατά της Ελλάδας να προστατεύει τα νησιά της, υποστήριξε ο υπουργός.

«Η Τουρκία απειλεί τώρα να ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ελλάδας. Και κρατά τις ναυτικές του δυνάμεις λίγα μίλια από τα ελληνικά νησιά», συνέχισε.

Η Τουρκία έχει αναφέρει προηγουμένως ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει τα τεθωρακισμένα της οχήματα σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου Πελάγους που έχουν καθεστώς αποστρατικοποίησης βάσει διεθνών συμφωνιών.

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα προσκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του παραδόθηκε σημείωμα διαμαρτυρίας .

Το σημείωμα υποστηρίζει ότι η εν λόγω ανάπτυξη αποτελεί παραβίαση των υποχρεώσεων της Ελλάδας από τη συνθήκη που απορρέουν από τις συνθήκες ειρήνης της Λωζάνης και του Παρισιού του 1923 και του 1947.

 Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς των νησιών. Παρόμοιο σημείωμα παραδόθηκε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα και στις αρμόδιες δομές στην Ουάσιγκτον.

Eurasia Daily

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ