Ζαπορίζια: Πυραυλικό χτύπημα σε ανθρωπιστικό κονβόι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύραυλος έπληξε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε πολίτες νωρίς σήμερα το πρωί στη Ζαπορίζια της νoτιανατολικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες απώλειες αμάχων.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 23 νεκρούς και 35 τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, με τον περιφερειακό κυβερνήτη της πόλης, Oleksandr Starukh, να υποστηρίζει πως το «χτύπημα» ήταν ρωσικής προέλευσης. «Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, όλοι τους άμαχοι, οι διασώστες βρίσκονται εκεί», έγραψε στο Telegram ο Σταρούκ. Στην Ρωσία επικρατεί οργή και γίνεται λόγος για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καθώς το κομβόι κατευθυνόταν στην Ζαπορίζια η οποία είναι υπό ρώσικο έλεγχο. Μάλιστα, η κοινή γνώμη πιέζει πλέον τον Πούτιν να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών για να τελειώνει με την Ουκρανία.

Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media από το σημείο αποκαλύπτουν το χάος που προκάλεσε η επίθεση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είδε περίπου 12 σορούς, ενώ ανέφερε ότι ο πύραυλος άφησε κρατήρα στο έδαφος, κοντά σε δύο σειρές οχημάτων σε αγορά αυτοκινήτων. Από την έκρηξη που προκλήθηκε έσπασαν τα τζάμια των οχημάτων, τα οποία ήταν γεμάτα με τα υπάρχοντα των επιβαινόντων, κουβέρτες και βαλίτσες.

Θυμίζουμε πως η Ζαπορίζια είναι μία από τις τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας που ετοιμάζεται να προσαρτήσει επίσημα απόψε στη Ρωσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Άρα είναι αμφίβολο εάν όντως οι Ρώσοι χτύπησαν δικούς τους ανθρώπους. Παρά τους ουκρανικούς ισχυρισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ