Η Αλβανία αποκτά δορυφορική επιτήρηση της επικράτειας της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία τριετούς συνεργασίας με αμερικανική δορυφορική εταιρεία που θα παρέχει στα Τίρανα δορυφορική επιτήρηση σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

Η αλβανική κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων με την Satellogic USA Inc,  όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και με τη συμφωνία αυτή η χώρα θα έχει στη διάθεσή της δύο δορυφόρους που θα ονομάζονται «Albania 1» και «Albania 2».

«Η σύμβαση έχει αξία 6 εκατομμυρίων δολαρίων και συνίσταται στην αποκλειστική χρήση δύο δορυφόρων για περίοδο 3 ετών για την παρακολούθηση του εδάφους της Αλβανίας, την ανάπτυξη τεχνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων για τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας και την επεξεργασία γεωχωρικών πληροφοριών και την παροχή προϊόντων απεικόνισης», σημειώνει η Shqiptari.net.

2%CE%B1

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι δορυφορικές εικόνες θα επιτρέψουν στην Αλβανία να αντιμετωπίσει προβλήματα στη γεωργία, το περιβάλλον, την επιβολή του νόμου, τις μεταφορές, την ασφάλεια των συνόρων και εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι οι δορυφόροι θα επιτρέψουν στην Αλβανία να ανεβάσει την επιβολή του νόμου σε υψηλότερο επίπεδο, ειδικά στον αγώνα κατά της διαφθοράς, και θα επιτρέψουν ένα ισχυρότερο κράτος δικαίου.

«Εκτός από τις δορυφορικές υπηρεσίες, η Αλβανία αναμένεται να παραλάβει σύντομα 6 drones «Bayraktar» από την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός  Έντι Ράμα είπε ότι θα είναι εξοπλισμένα με όπλα, όπως σημειώνει η Panorama.al.

 «Προφανώς, τα οπλισμένα drones είναι για ακραίες περιπτώσεις κατά της τρομοκρατίας ή ενός πιθανού εχθρού, αλλά τα drones έχουν ένα σύνολο λειτουργιών συμπληρωματικά, σύμφωνα με τους δορυφόρους, βρίσκονται σε συνεχή δυναμική και κάνουν συζεύξεις ή εμβάθυνση δεδομένων», εξήγησε ο κ. Ράμα.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ