Φόβοι για άμεση «πυρηνική απάντηση» από την Ρωσία μετά την σφαγή αμάχων στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τρομερό χτύπημα σε κομβόι που φέρεται να κατευθυνόταν προς την περιοχή της Ζαπορίζια, όπου έχουμε δεκάδες αμάχους νεκρούς, φέρνει τον κίνδυνο του πυρηνικού χτυπήματος πιο κοντά από κάθε άλλη φορά.

Μπορεί Ρωσία και Ουκρανία να αλληλοκατηγορούνται για τους ενόχους αυτού του εγκλήματος πολέμου, όμως αυτή τη στιγμή στα ρώσικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου προεξοφλείται πως πρόκειται για ουκρανικό χτύπημα κατά πολιτών που έσπευδαν στην Ζαπορίζια για να βρουν καταφύγιο, υπάρχει τεράστια πίεση στο Κρεμλίνο για να κάνει χρήση τακτικών πυρηνικών στα μέτωπα τους Ουκρανίας.

Έμπειροι αναλυτές εκφράζουν την ανησυχία τους, διότι ταυτόχρονα με το χτύπημα αυτό, οι ρωσικές δυνάμεις πιέζονται ασφυκτικά στην πόλη Λίμαν η οποία είναι στρατηγικής σημασίας και κινδυνεύουν να περικυκλωθούν.

Η οργή των Ρώσων έγκειται και στο γεγονός ότι οι εφεδρείες δεν στέλνονται στην συγκεκριμένη πόλη προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις των αυτονομιστών που παραμένουν εγκλωβισμένες με κίνδυνο να εξοντωθούν πλήρως.

Πρόκειται λοιπόν για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μείγμα που δημιουργείται τις τελευταίες ώρες, έπειτα και από την ανατίναξη του αγωγού Nord stream, η οποία καταγγέλλεται από το Κρεμλίνο ως ξεκάθαρη πράξη τρομοκρατίας.

Από τη μία η οργή για την σφαγή αμάχων, θα χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει στην ρωσική κοινή γνώμη τυχόν χρήση τακτικών πυρηνικών κατά ουκρανικών στόχων, από την άλλη μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει διέξοδο στην ασφυκτική πίεση που υφίστανται οι δυνάμεις των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία από την συντονισμένη αντεπίθεση.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ