Βαρύ κατηγορώ του Νίκου Ανδρουλάκη κατά του Μητσοτάκη – αναφέρθηκε ακόμα και στο σκάνδαλο Λιγνάδη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε γέφυρα επικοινωνίας με το σύστημα Μητσοτάκη κόβει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με βάση όσα είπαν πηγές του κόμματος στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης Ανδρουλάκη.

«Την χώρα μου την έχει εκθέσει διεθνώς ο Μητσοτάκης», ανέφεραν. Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία της ΝΔ απέρριψε τις προτάσεις όλης της αντιπολίτευσης για κλήση και άλλων μαρτύρων και έδωσε τέλος στις εργασίες της Εξεταστικής. Σε 10 μέρες θα συνεδριάσει για τα πορίσματα των κομμάτων.

Το ΚΚΕ με δήλωση του Νίκου Καραθανασόπουλου κατήγγειλε «το εσπευσμένο κλείσιμο – κουκούλωμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφία έκλεισαν οι διαδικασίες».

Στο στόχαστρο των πηγών του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρέθηκε προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης. «Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι δεν ξέρει ο Μητσοτάκης; Κόβεις το κεφάλι του στενότερού σου συνεργάτη και του διοικητή της ΕΥΠ, που άλλαξες το νόμο για να τον διορίσεις και αποδείχθηκε ακατάλληλος, και λες ότι η παρακολούθηση είναι λάθος αλλά νόμιμη. Αν δεν ήξερε δεν θα έκοβε το κεφάλι τους και δεν θα έλεγε ότι είναι λάθος, αλλά νόμιμη», εκτίμησαν και ρώτησαν: «πως ο πρωθυπουργός αξιολογεί ότι είναι λάθος αλλά νόμιμη; Μιλάμε για μία μηχανή ψεύδους και απαξίωσης της Δημοκρατίας στην οποία όλοι πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο».

«Ξέρω τι συνέβη. Το κατάλαβα τις πρώτες ώρες βλέποντας την αντίδραση της ΝΔ μετά το Predator», ειπώθηκε χαρακτηριστικά από την πηγή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και αναρωτήθηκε «γιατί τα κάνουν αυτά; Νοιώθουν ότι έχουν ανέλεγκτο; Έχουν αίσθηση ατιμωρησίας;».

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισαν ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη θα είναι στην ατζέντα του κόμματος και θα φτάσει ως τις εκλογές. «Αποκτά πλέον δομικό στοιχείο της πολιτικής μου», είπαν χαρακτηριστικά.

«Τα «δεν αφορούν το λαό» δεν με νοιάζουν. Τότε δεν θα μιλάγαμε για την κλιματική αλλαγή καθώς είναι ακόμα χαμηλότερα στις έρευνες», ειπώθηκε χαρακτηριστικά, Μάλιστα θυμήθηκε πως όσοι τα γράφουν αυτά «είναι οι ίδιοι που στην υπόθεση Λιγνάδη όταν στις δημοσκοπήσεις έβγαινε ότι πρέπει να μπει φυλακή, έλεγαν ότι δεν πρέπει να μπει φυλακή ένας άνθρωπος λόγω του κοινού περί δικαίου αισθήματος. Απαξιώνουν τις δημοσκοπήσεις όταν δεν τους συμφέρουν».

«Στόχος μου είναι να μάθουμε όλοι μας. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου και στην κουλτούρα διακυβέρνησης και ότι είναι πολιτική παρακολούθηση και ότι υπάρχει τεράστια αξιακή διαφορά. Το κόμμα μας έχει μία συνέπεια σε αυτά τα θέματα, εμείς στεκόμασταν σε μία αξιακή στάση σε αυτά τα θέματα. Τα ίδια λέμε και σήμερα και τότε. Δεν αλλάξαμε εμείς, η ΝΔ άλλαξε που έλεγε άλλα επί ΣΥΡΙΖΑ και κάνει άλλα και χειρότερα τώρα που είναι στην εξουσία», αναφέρθηκε από τις πηγές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Αντικείμενο κριτικής είναι και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. «Εγώ δεν μπορώ εν μέσω της διαδικασίας αυτής να αξιολογήσω. Θέλω όλοι να είμαστε προσεκτικοί σε αυτή την περίοδο. Αν συνέβαινε σε Μητσοτάκη επί Τσίπρα ή σε Τσίπρα επί Σαμαρά θα είχαμε σκηνές που δεν θα ανταποκρίνονταν στον πολιτικό πολιτισμό όπως νομίζω ότι κάνω εγώ. Προτεραιότητα είναι να καλέσεις δημοσιογράφους να σου πουν που βρήκαν τα στοιχεία;», είπε χαρακτηριστικά η πηγή της Χ. Τρικούπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ