Koυντουρά στην TRAN- Ανάγκη στήριξης θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ με επαρκείς χρηματοδοτήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tην ανάγκη υποστήριξης του θαλάσσιου τουρισμού με επαρκή χρηματοδοτικά εργαλεία στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των νησιών και πιο απομακρυσμένων περιοχών, ανέδειξε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι ο θαλάσσιος τουρισμός συμβάλλει καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Ευρώπης και της Ελλάδας ειδικότερα, και θα πρέπει να έχει τη στήριξη που χρειάζεται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να παραμείνει η Ευρώπη ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως.

«Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού είναι ζωτικής σημασίας για χιλιάδες νησιώτες, σε μεγάλα, αλλά ιδιαίτερα σε μικρά και απομονωμένα νησιά, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις στη διαβίωσή τους, λόγω της νησιωτικότητας, του δυσβάσταχτου ενεργειακού και μεταφορικού κόστους αλλά και λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας που δεν διστάζει να χρησιμοποιεί αθέμιτες μεθόδους ανταγωνισμού ακόμα και στον τουρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη επάρκειας χρηματοδοτικών εργαλείων για τον θαλάσσιο τουρισμό και απρόσκοπτης πρόσβασης του κλάδου στα εργαλεία αυτά. Έθεσε ακόμη ζήτημα αναγκαίων δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να εξασφαλιστεί ότι ο τουρισμός θα πρωτοπορήσει στην ψηφιοποίηση και την πράσινη μετάβαση.

Η παρέμβαση της Έλενας Κουντουρά στη συνεδρίαση της ΤRΑΝ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ