Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα, προσαρτώνται επίσημα στη Ρωσία, σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος προέδρευσε στην τελετή υπογραφής με τους επικεφαλής των εν λόγω -μερικώς ή σχεδόν πλήρως υπό ρωσική επιρροή- περιοχών, Ντένις Πουσίλιν (Ντονέτσκ), Λεονίντ Πασέκνικ (Λουχάνσκ), Βλαντιμίρ Σάλντο (Χερσώνα) και Γεβγάνι Μπαλίτσκι (Ζαπορίζια), οι πολίτες των οποίων -υποτίθεται ότι- αποφάσισαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους, κατόπιν «δημοψηφισμάτων», πως θέλουν να ενωθούν με τη… μαμά Ρωσία.

putin hgetes oukranikon edafon

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ομιλία του στο Κρεμλίνο, ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν τόνισε εμφατικά ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει και ότι οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα». «Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα. Οι πολίτες ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Χειροπέδες σε 44χρονο που πήγε σαν κύριος να παραλάβει 10 κιλά κάνναβης που εστάλησαν… ταχυδρομικώς!

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου) δήλωσε πως ο Πούτιν ενημέρωσε το σώμα για τα σχέδια υπαγωγής των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, κάτι που αποτελεί ένα «τεχνικό» βήμα προς την προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών αυτών.

rosia oukrania prosartisi

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Βιτσισλάβ Βολόντιν, σημαντικός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε στο επίσημο κανάλι της Δούμας στο Telegram πως ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τα επίσημα αιτήματα των τεσσάρων περιοχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ