Φονικός σεισμός στην Ινδονησία 5,8 Ρίχτερ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας νεκρός και υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του σεισμού των 5,8 βαθμών που έπληξε τη βόρεια Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο μετεωρολογίας και γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG).

Η σεισμική δόνηση των 5,8 βαθμών σημειώθηκε στις 02:28 (τοπική ώρα – 22:28 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησαν 53 μετασεισμοί μικρότερης έντασης. Το BMKG προειδοποίησε για τον κίνδυνο κατολισθήσεων σε ορεινές περιοχές.

Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί, υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Η Ινδονησία βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη λόγω της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών. Το ρήγμα κατά μήκος της Σουμάτρας έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Το 2004, σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών στην Ινδονησία είχε προκαλέσει τσουνάμι που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 226.000 ανθρώπους σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ