Απασφαλίζει ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη κόντρα στο κουκούλωμα που επιχειρείται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη για την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και τη διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προς τη χήρα του πως πρόκειται για ατύχημα, αν και λίγους μήνες μετά ασκήθηκαν διώξεις και προφυλακίστηκαν δύο ψαράδες για τη δολοφονία του πολιτικού.

Οπως αποκαλύπτει στην «Espresso» ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, η συνάντηση της αδελφής του και συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, Μίνας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό φέρεται ότι ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός, όταν ρωτήθηκε από τη Μίνα Βαλυράκη για ποιο λόγο την κάλεσε στο υπουργείο.

«Στη συνάντηση ρώτησε η κυρία Βαλυράκη “γιατί με καλέσατε, τι θα θέλατε;” Φαντάστηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση. Οταν λέμε να βοηθήσει, δεν έχει δικαίωμα ο υπουργός να παρέμβει. (…) Εγώ πιστεύω ότι του το ζήτησε ο πρωθυπουργός. Υπήρχε ένα κλίμα που μπορούσε να εκθέσει τα πάντα. Συνεπώς, έπρεπε λίγο να πέσουν οι τόνοι και ανέλαβε να κάνει αυτή τη δουλειά ο κύριος Τσιάρας. Ετσι το βλέπω εγώ» λέει σχετικά ο κ. Παπαθεοδώρου. Εκτός από τον Κώστα Τσιάρα και τη Μίνα Βαλυράκη, στη συνάντηση ήταν παρόντες ο δικηγόρος της οικογένειας Μανώλης Φωτάκης και η σύμβουλος του υπουργού, εισαγγελική λειτουργός (σ.σ.: είχε χειριστεί πτυχές της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι), η οποία είναι σύζυγος του αντιεισαγγελέα Εφετών Χαλκίδας Κώστα Σιμιτζόγλου, που είχε διατελέσει στο παρελθόν ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Συμπτωματικά, το ζεύγος Σιμιτζόγλου  είναι κουμπάροι του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτριου Προκοπίου, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση Βαλυράκη. Εχει λάβει προαγωγή και έχει μετατεθεί ως αντιεισαγγελέας Εφετών στη Σύρο, αλλά παραμένει εδώ και ενάμιση χρόνο στη… Χαλκίδα!

«Ο υπουργός καλύπτει τις μεθοδεύσεις εισαγγελέων και λιμεναρχών και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό»

Ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη είναι κατηγορηματικός ως προς τον λόγο της συνάντησης του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα με τη Μίνα Βαλυράκη, παρουσία της εισαγγελέως , που είναι κουμπάρα του εισαγγελέα Δ. Προκοπίου, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα (στις 9 Σεπτεμβρίου 2021) είχε εκδώσει τη διάταξη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

«Προσπαθούσαν να πείσουν την κυρία Βαλυράκη ότι ήταν ατύχημα. Στην εξέλιξη της κουβέντας αποκάλυψε η ίδια η σύμβουλος του υπουργού ότι είναι κουμπάρα του Προκοπίου. Ο Προκοπίου είναι ο εισαγγελέας που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Βαλυράκη. Δεν είναι η μόνο μεθόδευση που έχει γίνει. Είναι η προσπάθεια από τον ίδιο τον υπουργό. Ο ίδιος ο υπουργός καλύπτει τις μεθοδεύσεις των εισαγγελέων, λιμεναρχών και των λοιπών, και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό για μία χώρα» καταγγέλλει στην «Espresso» ο κ. Παπαθεοδώρου.

Κύκλοι του υπουργού Δικαιοσύνης παραδέχονται ότι έγινε η συνάντηση με τη χήρα του πρώην υπουργού, αλλά αρνούνται πως έγινε με πρωτοβουλία του Κώστα Τσιάρα. Ομως, η οικογένεια Βαλυράκη επιμένει πως η συνάντηση έγινε με πρόσκληση του υπουργού, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά σε μια εκκρεμή δικαστική υπόθεση! «Επιβεβαιώνεται η συνάντηση πρώτα απ’ όλα. Προκλήθηκε από τον ίδιο τον Τσιάρα, τον υπουργό» τονίζει ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη και συμπληρώνει: «Ας ψάξουν τις κλήσεις να δούνε ποιος κάλεσε πρώτος. Η κλήση ήρθε από το υπουργείο, από τη γραμματεία του προς την κυρία Βαλυράκη. Η κυρία Βαλυράκη δεν έκανε ποτέ κλήση προς τον κύριο Τσιάρα. Εχουν τον μηχανισμό να το αποδείξουν. Εμείς δεν μπορούμε να ανακτήσουμε κλήσεις για να το αποδείξουμε. Ας αποδείξουν αυτοί ότι καλέσαμε εμείς. Πρέπει να το αποδείξει, διαφορετικά ψεύδεται. Είναι σοβαρό να ψεύδεται ένα υπουργείο».

Πηγή: ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ