Τρομερές αποκαλύψεις για το «δωματιάκι» στο Μαξίμου όπου «ανακρίνονται» βουλευτές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σας πω τι δεν ταιριάζει στην παράταξη; Η φίμωση των βουλευτών κατ’αρχάς. Οι οποίοι απαγορεύεται να υποβάλουν ερώτηση ή επερώτηση σε υπουργό αν προηγουμένως δεν λάβουν την άδεια.

Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι άπειρος. Αυτή η τετραετία είναι η πρώτη του. Και, ναι, αρκετές δηλώσεις του στο παρελθόν έφεραν σε δύσκολη θέση το κόμμα της Ν.Δ. Η τελευταία, όμως, δεν ήταν λάθος. Τι είπε ο βουλευτής του Νότιου Τομέα; Οτι η Ν.Δ. κυβερνά ήδη τρία χρόνια και για όλα όσα συμβαίνουν στα ΑΕΙ με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση και οι πρυτάνεις.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Στην πραγματικότητα είπε αυτό που ψιθυρίζει αλλά και λέει ξεκάθαρα κάθε λογικά σκεπτόμενος Ελληνας. Και σίγουρα κάθε νεοδημοκράτης. Στα χρόνια που παρακολουθώ το ρεπορτάζ της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και του ΠΑΣΟΚ (συμπλήρωσα αισίως 30 χρόνια προϋπηρεσίας σε εφημερίδες των Αθηνών), τέτοιες δηλώσεις θεωρούνται «ρουτίνας» για εμάς τους πολιτικούς συντάκτες. Ψωμοτύρι.

Τα κόμματα αφήνουν τους βουλευτές τους να εκφράζονται ελευθέρως. Να εκτονώνονται. Δεν τους φιμώνουν, δεν τους αποδοκιμάζουν. Εκτός και αν έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα. Κατά μείζονα λόγο η Ν.Δ., ως κατεξοχήν φιλελεύθερο κόμμα, επέτρεπε στο παρελθόν τέτοιου είδους δηλώσεις, ακόμη και καθ’ υπερβολήν. Οποία έκπληξις, όμως: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενεργώντας προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολής, αποδοκίμασε τον κύριο Κυρανάκη με τη φράση «αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν στην παράταξή μας». Λάθος. Οντως υπάρχουν πράγματα που «δεν ταιριάζουν» στην παράταξή μας, αλλά δεν είναι αυτά. Να σας πω τι δεν ταιριάζει στην παράταξη; Η φίμωση των βουλευτών κατ’ αρχάς. Οι οποίοι απαγορεύεται να υποβάλουν ερώτηση ή επερώτηση σε υπουργό αν προηγουμένως δεν λάβουν την άδεια από τον εκάστοτε γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Αδεια που δεν δίδεται σχεδόν ποτέ. Με συνέπεια η κοινοβουλευτική τους δραστηριότητα να περιορίζεται στην άνευ αντιρρήσεων ψήφιση νόμων και τροπολογιών της τελευταίας στιγμής. Για κοινοβουλευτικό έλεγχο, που αποτελεί συνταγματικό τους δικαίωμα, ούτε λόγος. Να σας πω τι άλλο δεν ταιριάζει στην παράταξη;

Η λίστα «εκλεκτών» βουλευτών για εμφάνιση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Την έχει καταρτίσει σιωπηρώς το Μαξίμου. Εάν έχει κανείς την υπομονή να παρακολουθεί τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών, θα διαπιστώσει ότι η Ν.Δ. εκπροσωπείται σταθερά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (σωστά), από τον εκπρόσωπο Τύπου, τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου και από 10 βουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πασοκογενείς. Για όλους τους άλλους που είναι εγγεγραμμένοι σε υπαρκτή «μαύρη λίστα» (μαζί με δημοσιογράφους και γεωπολιτικούς αναλυτές) οι τηλεοράσεις είναι απαγορευμένος καρπός. Αβατο.

Αν ξεφύγει κανείς και προσκληθεί σε τηλεόραση, παίρνουν φωτιά τα SMS προς τους καναλάρχες. Και δεν θέλω διαψεύσεις, γιατί γνωρίζουμε περιστατικά, περιεχόμενο μηνυμάτων και αποστολείς αυτών. Ψηλά, πολύ ψηλά. Δεν ταιριάζει επίσης στην παράταξη η αστυνομία ηθικής και παραπτωμάτων που λειτουργεί στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Μέσα στο Μαξίμου υπάρχει ένα μικρό σκοτεινό δωματιάκι, όπου δύο ανακριτές κυβερνητικοί αξιωματούχοι περνούν από ακρόαση οποιονδήποτε υποπτεύονται ή καταγγέλλεται από «ανυστερόβουλους» τρίτους. Ακόμη κι αν αυτός στέκεται πιο ψηλά στην ιεραρχία από αυτούς! Μέσα στο κόμμα υπάρχει μηχανισμός που ζητά από τους βουλευτές τα ρέστα αν τυχόν γραφτεί σε οποιοδήποτε σάιτ κάποιος άθλιος υπαινιγμός για την προσωπική τους ζωή. Ακόμη και αν δεν αναφέρονται ονομαστικά. Και εδώ γνωρίζω περιστατικά. Οι βουλευτές βεβαίως δεν μιλάνε, αν και δέχονται βαριές προσβολές κατά περιόδους και καβγαδίζουν με αρμόδιους υπευθύνους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλα όσα αναφέραμε συμβαίνουν.

Να επισημάνω καταληκτικά τι άλλο δεν ταιριάζει στην παράταξη; Δεν της ταιριάζουν δηλώσεις βουλευτών και υπουργών ότι «τα 12 μίλια στο Αιγαίο είναι εθνικισμός». Δεν της ταιριάζουν γελοίες πολιτικές δηλώσεις του τύπου «ψηφίστε με επειδή έχασα 10 κιλά». Δεν της ταιριάζουν δηλώσεις του τύπου «όποιος δεν προσαρμόζεται με το φυσικό αέριο πεθαίνει».

Δεν της ταιριάζουν δηλώσεις ότι οι Ελληνες είναι «ενεργειακά σπάταλοι» και ότι «είναι ψευδοπρόβλημα οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ». Δεν ταιριάζουν στην παράταξη δηλώσεις ότι «ακόμη και αν ο πατέρας κακοποιεί την κόρη, το παιδί έχει δικαίωμα και στους δύο γονείς». Δεν ταιριάζουν στην παράταξη δηλώσεις του τύπου «άμα τρέξει λίγο αιματάκι από αντιεξουσιαστή γίνεται χαμός». Δυστυχώς, όμως, όλες οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν, αλλά, επειδή οι βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης που τις έκαναν ανήκουν στην ομάδα του κυρίου πρωθυπουργού, κανείς κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν τους αποδοκίμασε. Και αν απορείτε γιατί, η απάντηση είναι απλή: Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε τη λέξη «παράταξη», η Ν.Δ. δεν είναι πλέον αυτό. Η Ν.Δ. είναι κόμμα. Σκέτο κόμμα. Κόμμα που λειτουργεί ενίοτε με κανόνες που ξεπερνούν και τους αντίστοιχους του ΚΚΕ. Οπως ο διορισμός κλακαδόρων βουλευτών στην πρώτη σειρά των κοινοβουλευτικών εδράνων, που διατάζουν με βροντώδη φωνή τους συναδέλφους τους «χειροκροτάτε, ρε!».

Η παράταξη είναι κάτι διαφορετικό: ανοίγει αγκαλιά για όλους, τους χωρά όλους και δεν επιτίθεται στον πρώτο μη δικό της βουλευτή που εκφράζει διαφορετική άποψη. Και, βεβαίως, η παράταξη ακούει με σεβασμό και προσοχή όσα της λένε οι κατά καιρούς ηγεσίες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ