Δέσμευση του Κώστα Σκρεκα στον Νικήτα Κακλαμανη για επιδότηση στην κατανάλωση του Φυσικού αερίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την δέσμευση, ότι όλα τα νοικοκυριά -οριζοντίως- θα επιδοτηθούν για την κατανάλωση φυσικού αερίου με 90 ευρώ τη θερμική μεγαβατώρα, ώστε να περιοριστεί από 40% έως και 50% η τιμή του, σε σχέση με αυτό που θα ήταν, αν δεν υπήρχε επιδότηση, εξασφάλισε, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, με παρέμβαση του, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η παρέμβαση του Ν. Κακλαμάνη έγινε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή την 28η Σεπτεμβρίου, όταν ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό, Κώστα Σκρέκα, με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες σε πολυκατοικίες, που έχουν προχωρήσει σε μετατροπή των καυστήρων από πετρελαίου σε φυσικού αερίου.
«Τι θα γίνει με τις πολυκατοικίες; Θα συμπεριληφθούν στην οριζόντια επιδότηση;» ρώτησε συγκεκριμένα, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, με τον Κ. Σκρέκα να παραδέχεται το πρόβλημα και να απαντά:

«Γι’ αυτό και εμείς ήρθαμε ως κυβέρνηση και επιδοτούμε την κατανάλωση φυσικού αερίου οριζόντια για όλα τα νοικοκυριά με 90 ευρώ, όπως ανακοινώσαμε, τη θερμική μεγαβατώρα, με τρόπο ώστε τελικά να περιορίσουμε, σχεδόν κατά 40-45% έως και 50%, την τιμή του φυσικού αερίου, που θα φτάσει στον καταναλωτή, σε σχέση με αυτό που θα ήταν, αν δεν υπήρχε επιδότηση. Είναι προτεραιότητα μας τα νοικοκυριά φέτος και αυτά τα οποία είναι με φυσικό αέριο να έχουν προσιτές τιμές, ώστε να ζεστάνουν τα σπίτια τους»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ