Νέα μήνυση του Θανάση Κουκάκη για τις υποκλοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυση κατά των μετοχών και των προσώπων που φέρονται να διαχειρίζονται την εταιρεία η οποία εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ήδη είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη έπειτα από την αποκάλυψη της παρακολούθησης του.

Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την δημοσιογραφική έρευνα αλλά και η αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος στην συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της ΔΕΘ χαρακτήρισε ως «παράνομο» το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση Κουκάκη, Ανδρουλάκη και Σπίρτζη, δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.

«Καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα η PEGA θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ερευνήσει για τις υποκλοπές και τη χρήση του Predator στη χώρα μας, εκτιμώ πως θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και θα δείξουν το βάθος της εμπλοκής του κράτους», έγραψε ο δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τόσο ο Θανάσης Κουκάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, θεωρούν βέβαιο ότι το «παράνομο» κατά Μητσοτάκη λογισμικό χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να εντείνει την παρακολούθηση καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αλιεύσουν στοιχεία από τα κινητά των στόχων, γεγονός που δεν ήταν εφικτό με την συμβατική παρακολούθηση της ΕΥΠ.

Για την περίπτωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ότι η παρακολούθηση έγινε προκειμένου να εκβιαστεί ο νέος πρόεδρος και να συναινέσει στην παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία μέσω συγκυβέρνησης.

Για την περίπτωση Κουκάκη, φημολογείται ότι η παρακολούθηση έγινε για λογαριασμό συμφερόντων συνδεδεμένων με την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα είχε ψηφίσει την σκανδαλώδη ασυλία τραπεζιτών, καθώς ο δημοσιογράφος διερευνούσε τραπεζικό σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων.

Το κύριο ερώτημα πάντως προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφορά τον ισχυρισμό του ότι το λογισμικό είναι «παράνομο». Καθώς το νόμιμο ή παράνομο ενός λογισμικού, ενός προϊόντος, η μίας πράξης, την κρίνει μόνο η ελληνική δικαιοσύνη. Εάν λοιπόν το συγκεκριμένο λογισμικό έχει κριθεί παράνομο, τότε ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης έχει τεράστιες ευθύνες, αφού επέτρεψε επί των ημερών του την εμπορία και εξαγωγή ενός προϊόντος, που τώρα το «αποδοκιμάζει».

https://twitter.com/nasoskook/status/1577545933822345216?s=61&t=GllaJZbsT7cmADPKULc_cg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ