Ξέσπασμα Λοβέρδου: Θα μείνουμε 60-70 βουλευτές λιγότεροι – Στα όρια του ανήθικου αυτό που κάνουν οι υπουργοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρέμβαση του βουλευτή που προκάλεσε την παρέμβαση Μητσοτάκη. Για ποιους τα είπε.

Ο Γιάννης Λοβέρδος είχε το θάρρος και είπε ενώπιον του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ αυτά που λένε οι βουλευτές στο καφενείο της Βουλής, αλλά δεν τολμούν να τα θέσουν αρμοδίως.

«Στις εκλογές με απλή αναλογική θα μείνουμε 60-70 βουλευτές λιγότεροι», είπε λαμβάνοντας το λόγο ο βουλευτής του Νοτίου Τομέα. «Είναι άδικο ότι πολλοί υπουργοί, κυρίως εξωκοινοβουλευτικοί, έχουν αρχίσει να κάνουν προεκλογικές εκστρατείες με το κυβερνητικό τους έργο. Ιδίως οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Είναι άδικο, στα όρια του ανήθικου και θα οδηγήσει σε σφοδρές συγκρούσεις, που θα βλάψουν σοβαρά την παράταξη».

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο πρωθυπουργός και ζήτησε, όπως έγραψε η Έλλη Τριανταφύλλου, να κάνουν προβολή του κυβερνητικού τους έργου αλλά πανελλαδικά, όχι μόνο στην εκλογική τους περιφέρεια. Σημασία, ωστόσο, έχει για ποιους τα είπε ο Γιάννης Λοβέρδος:

Σήμερα, πχ, στο νότιο τομέα, έχουν εκδηλώσεις για το κυβερνητικό τους έργο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα.

Και μάλλον είχε και άλλους στο μυαλό του…

ΥΓ: Όταν όμως αναφέρει ο Γιάννης Λοβέρδος ότι με την απλή αναλογική οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα μείνουν 60-70 βουλευτές λιγότεροι, σημαίνει ότι εκτιμά πως η ΝΔ θα λάβει με το ζόρι 30%!

Β. Σκ. ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ