Αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δημοσιογράφος Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του εθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν και συνεργάτη του Πούτιν, δολοφονήθηκε το βράδυ της 20ης Αυγούστου, όταν εξερράγη το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Από την πρώτη στιγμή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας κατηγόρησαν την Ουκρανία για τη δολοφονία, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι υπεύθυνη για τη δολοφονία είναι η Ναταλία Βοβκ, που είχε μπει στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και είχε νοικιάσει διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο που ζούσε η Ντούγκινα.

Η Βοβκ ακολουθούσε το θύμα της με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές πινακίδες, ενώ το αυτοκίνητο έχει πωληθεί στην Ουκρανία από ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η Ουκρανία από την πλευρά της αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονική επίθεση.

https://youtu.be/xsYSnpV8_Ro

Όμως ένα δημοσίευμα των New York Times, έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς όπως αναφέρει Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι πιθανόν μέλη της ουκρανικής κυβέρνησης να οργάνωσαν τη δολοφονία της 29χρονης Ντάρια. Ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην δολοφονία, ούτε παρείχαν πληροφορίες στις ουκρανικές δυνάμεις, και προσθέτουν ότι αν γνώριζαν κάτι τέτοιο θα είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Αν και η Ρωσία δεν «απάντησε» στην δολοφονική επίθεση, οι ΗΠΑ ανησυχούν για επιθέσεις σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ουκρανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ