16 γυναίκες νεκρές από τους Τούρκους δουλεμπόρους! Φόβοι για άλλους 14 που αγνοούνται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ασύλληπτη θηριωδία εξελίχθηκε στο Αιγαίο με δράστες τούρκους δουλέμπορους, οι οποίοι κυριολεκτικά φόρτωσαν σε σκάφος – ερείπιο 40 ψυχές από την Αφρική.

16 γυναίκες έχουν εντοπιστεί νεκρές μέχρι αυτή τη στιγμή. Αγνοούνται άλλα 14 άτομα, γυναίκες στην πλειοψηφία τους, ενώ όσο περνάει η ώρα οι ελπίδες λιγοστεύουν.

Πρόκειται για άλλο ένα τουρκικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, λίγες εβδομάδες έπειτα από τις αθλιότητες του κακούργου Ερντογάν στο βήμα του ΟΗΕ οι οποίες δυστυχώς έμειναν αναπάντητες από τον έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τούρκοι εισπράττουν δισεκατομμύρια από την ΕΕ για να φροντίζουν πρόσφυγες και μετανάστες. Παραβιάζουν βάναυσα την συμφωνία που έχουν υπογράψει, ενώ συνεχίζουν να εισπράττουν, στέλνοντας μετανάστες στον θάνατο.

Η νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Λέσβο, όπου ένα σκάφος με 40 επιβαίνοντες – κατά πληροφορίες που δίνουν οι διασωθέντες – βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θέρμης στην ανατολική Λέσβο.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός από το τραγικό ναυάγιο είναι 16 νεκροί, όλες γυναίκες. Από το Λιμενικό είχαν ανακοινωθεί αρχικά 15 νεκροί, ωστόσο, στις 8 το πρωί εντοπίστηκε ακόμα μία σορός.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού κ. Νίκος Κοκκάλας, πρόκειται για νεαρές γυναίκες, άνω των 20 ετών, αφρικανικής καταγωγής, με τη λέμβο τους να ξεκινά από τα τουρκικά παράλια.

Από τους 40 επιβαίνοντες, διασώθηκαν 9 γυναίκες, εκ των οποίων οι 4 ήταν για ώρες εγκλωβισμένες σε απόκρημνη περιοχή, ενώ αγνοούνται άλλοι 14.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ