Γλυπτά του Παρθενώνα: Επανένωση, σημαίνει επανένωση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οποία η διαφορά ! Οποίος ο εμπαιγμός του διεθνούς πολιτισμού ! Οποία η απάτη !
Ερωτηθείσα λοιπόν η νεόκοπη Πρωθυπουργός της Αγγλίας, σε τετ α τετ συνέντευξη, και 100% «προκάτ»από θήλυ δημοσιογράφο αν θα επιστραφούν τα Παρθενώνεια (που μόνο Ελγίνεια ή Αγγλικά δεν είναι) Γλυπτά στο μνημείο, με μία «δεν συμφωνώ με αυτό»
απάντηση καθάρισε (έτσι νομίζει) ένα φλέγον καί σε χρόνια εκκρεμότητα ζήτημα.

Το παραδοσιακό στους Άγγλους φλέγμα, σε πλήρη αποκάλυψη με παραδοχή της απάτης. Αποδέχτηκε λοιπόν και επίσημα η κυρία Τρας ότι αυτό είναι στο χέρι της. Άλλοι προηγούμενοι αποποιούνταν αρμοδιότητα, και το πασάριζαν στον διευθυντή του Βρεττανικού Μουσείου.

Μα το εν λόγω μουσείο από το όνομά του και μόνο, οφείλει να παρουσιάζει Βρεττανικά, και μόνο Βρεττανικά εκθέματα. Τί απάτη να εκθέτουν εκεί μέσα, καρπούμενοι τα τέλη εισόδου, Αρχαιοελληνικά αριστουργήματα. Ίσως αυτή να είναι καί η αιτία. Το εισόδημα. Αφού χωρίς αυτά για τί άλλο να επισκεφτεί το μουσείο ένας πολιτισμένος. Αν ήταν αλλιώς, δεν θα υπήρχε και η κλοπή. Τώρα εμείς. Τα θέλουμε για να τα επανατοποθετήσουμε στο μνημείο, ή για να τα τοποθετήσουμε στο Μουσείο της Ακροπόλεως; Και αυτό διότι τα ζητάμε δι ´ επανένταξη, εννοώντας το «απέναντι» του μνημείου κτίριο. Ας το ξεκαθαρίσουμε και …..αν, να το τηρήσουμε, δίδοντας το παράδειγμα με τις Καρυάτιδες, έστω και σε γυάλα. Ας σοβαρευτούμε πρώτα λοιπόν δείχνοντας συνεπείς συνεχιστές της κληρονομιάς, και θάρθουν τα υπόλοιπα και μεγάλα.

Επανένωση τμημάτων μνημείου, σημαίνει επανένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ